Sport

2010.07.25. 11:29

A strand homokján technikával lehet ellensúlyozni az adottságokat

Nagyon úgy fest, a pécsi férfi röplabdázók homokon érzik igazán jól magukat.

F. Z.

Miközben a PTE-PEAC csapata az NB II-es bajnokságban a középmezőnyben végzett, addig a nyári szüneten lévő játékosokból formálódott strandröplabda-párosok hétről hétre szép eredményeket érnek el a sportág három jelentősebb viadalán, a Grand Prix-n, a Somogy Körversenyen és a Balaton Beach Touron. Gyöngyösi Zoltán, a PTE-PEAC trénere szerint azonban ezen nem kell meglepődni.

– Amikor teremben játszunk, hatan, a liberóval együtt heten vagyunk a pályán, s ilyenkor elég, ha egyvalaki nincs formában, s máris hátrányban vagyunk. Ráadásul a mi csapatunk amatőrökből áll, s ez esetünkben azt jelenti, hogy nincs enynyi jó játékosunk. A strandon viszont párosok játszanak egymás ellen, s ha egy duó okosan áll össze, akkor valóban szép eredményekre lehet képes.

A pécsi csapat legeredményesebb röplabdása dr. Horváth Balázs, aki budapesti párostársával, Vocskó Mátéval a legmagasabban jegyzett Grand Prix sorozatban az összesített első helyért áll harcban. (Ugyanitt vitézkedik a Kiss Nicholas, Takács Attila duó is.) A Somogy Körversenyben indul hétről hétre a PTE-PEAC gárdájának nagyobb része – a legutóbbi viadalon Kaszás Zoltán és Gyöngyösi Zoltán az első, Régert Richárd és Szabó Ferenc a negyedik, míg Horváth Csaba és Szabó Tamás a tizedik helyen zárt.

– A homok azért is jó, mert technikai tudással lehet pótolni a fizikai adottságokból fakadó hátrányokat – árulta el Gyöngyösi Zoltán. – A mi csapatunkban például nincsenek óriások, s ez a teremben bizony a sáncolásoknál komoly gond, ám a strandon jó taktikával ezt a problémát is meg lehet oldani.
A pécsiek szerencsés helyzetben vannak, mert nyáron több helyen is tudnak edzeni: a harkányi strandon és a pécsi Babits Gimnáziumban is van egy-egy strandröplabda-pálya.

– Valóban nem sokat lazsálunk a nyáron, de szerintem a legtöbb versenyző már csak ilyen: soha nem tudunk teljesen elszakadni a kedvenc sportágunktól – tette hozzá Gyöngyösi Zoltán.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!