Sport

2010.07.14. 13:56

Iváncsik Ádám hasonló utat akar bejárni, mint bátyjai

Pusztán a név alapján kiválóan erősített az Uniqa-PVSE élvonalra készülő férfi kézilabdacsapata: ha a legkisebb Iváncsikba, Ádámba annyi tehetség szorult, mint édesapjába vagy testvéreibe, akkor nagy hasznára lehet Danyi Gábor együttesének.

K. Mayer András

– A telefonjából 50 Cent szól: remélem csak a zenéjét kedveli, a fiatalkori életvitelét nem utánozza.
– Hasonló utakat nem járok be az életben, mint ő, a zenei stílusát viszont valóban nagyon kedvelem. Emberileg is csípem.

– Olyan laza fickó, mint 50 Cent?
– Annak tartanak, és én is annak tartom magam.

– Ha tényleg az, akkor talán attól sem görcsöl, hogy a neve miatt mindenki rettentően sokat vár öntől a pályán. Édesapja, Iváncsik Mihály a 80-as, 90-es évek válogatott csillaga volt, testvérei, Gergő és Tamás pedig most brillíroznak az MKB Veszprémben és a nemzeti csapatban.
– Engem ez tényleg nem feszélyez. Előttem az élet, szeretnék bizonyítani, Pécsett nagyot akarok robbantani. Tatabányán nem kaptam sok szerepet, most viszont szeretném megmutatni, hogy a név igenis kötelez.

– Bár még csak húszéves, egy súlyos sérülés már most utolérte.
– Az ifi Európa-bajnokságon történt, még csak tizennyolc éves voltam, amikor a jobb térdemben elszakadt a keresztszalag. Műteni kellett, utána egy évet kihagytam, sőt még egy kicsit rá is sérültem.

– De most már rendben van, ugye?
– Teljesen. Annyira megerősödött a lábam, hogy már térdvédő nélkül játszom.

– Korábbi edzője, a győri Deáki István jellemzéséből az derül ki, hogy néha túl laza lehetett: „Nagyon tehetséges játékos. Kicsit több alázattal hasonló karriert futhat be, mint Veszprémben játszó két bátyja.”
– Jól látta a Deka. Akkor még csak tizenhat éves voltam, és elég szemtelen. Nem a legdurvább értelemben, inkább a pályán voltam az. De ahogy idősödtem, s elkerültem Tatabányára, sokat fejlődtem ezen a téren is.

– Majd meglátjuk Pécsett. Miért az élvonalba most felkerülő csapatot választotta következő állomásnak?
– Azért, hogy több játéklehetőséget kapjak. Persze itt sem fogják olcsón adni, meg kell érte dolgozni, de ezzel nem lesz probléma. A Tatabánya is azért adott kölcsön, hogy végre többet játszszak. Nagyon szeretnék bizonyítani, hogy végre lássák, lehet rám számítani a balátlövő poszton.

– Visszatérve 50 Centre. Ön hány centben fogadna arra, hogy egyszer a bátyjaihoz hasonló sikereket ér el a válogatottban és a klubcsapatában egyaránt?
– Összeget nem tudok mondani, de az a cél, hogy egyszer olyan sikeres legyek, mint ők.

– A felnőtt válogatottban is?
– Igen, ott is. Nagy dolog lenne, ha egyszer együtt ünnepelhetnénk egy szép sikert.

– Ehhez viszont az egyik bátyjával, Gergővel kellene megvívnia a csapatba kerülésért, hiszen egy poszton játszanak.
– Tudom. Nehéz lesz, de meg kell próbálni.

Iváncsik Ádám névjegye

Születési idő: 1990. június 20.

Születési hely: Győr

Magasság: 185 cm

Súly: 73 kg

Poszt: balszélső

Klubjai: Tatabánya-Carbonex, Győri ETO KC, Uniqa-PVSE

Születési hely: Győr

Magasság: 185 cm

Súly: 73 kg

Poszt: balszélső

Klubjai: Tatabánya-Carbonex, Győri ETO KC, Uniqa-PVSE -->

Címkék#kézilabda
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!