Sport

2010.07.11. 19:35

Maradtak baranyi érmek a zárónapra is az úszó ob-n

Tizennégy döntővel szombaton befejeződött Egerben az országos úszóbajnokság. Bodor Richárd 200 mellen harmadik lett, Jakabos Zsuzsanna 100 pillangőn ezüstérmet, 200 gyorson pedig harmadik helyet szerzett.

H. L.

A zárónapon a baranyai úszók közül 200 m mellen Bodor Richárd, a Pécs Városi SE sportolója 2:16.07-es idővel harmadik, a nőknél az ANK színeiben induló Jakabos Zsuzsanna 100 m pillangón második (1:00.58), 200 m gyorson pedig harmadik (2:01.35) lett.

Kiss László szövetségi kapitány így nyilatkozott az ob után: – Bizakodással tölt el az egri négynapos magyar bajnokság, színvonalas versenyek voltak végig. A Magyar Úszószövetség vidéki klubokat segítő felzárkóztató programjának láthatóak az eredményei. Zalaegerszeg, Békéscsaba, Kecskemét, Dunaújváros, Ajka, Szeged, Pécs erősödnek és termelik a tehetséges versenyzőket. Nagyon ügyesek a fiataljaink, így a pécsi Biczó Bence is. Az edzőbizottság megtartotta ülését és javaslatot tett az elnökség felé a magyar Európa-bajnoki csapatra, a szerdai elnökségi ülés után lesz végleges a névsor. 

Egy nagy ugrással arrébb, Amerikában a világ idei második legjobb eredményével nyerte meg Hosszú Katinka a 400 méteres női vegyes úszást a Los Angeles Grand Prix-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!