Sport

2010.08.02. 11:10

Szerdától a Margitszigetre figyel a világ

Pécsi színekben négy úszó indul a kontinensviadalon: Jakabos Zsuzsanna, Lengyel Anna, Bodor Richárd és Financsek Gábor.

Fülöp Z.

Nagyon sok örömet fog okozni az ötvenkilenc versenyző alkotta magyar csapat a hazai szurkolóknak az augusztus 4-től 15-ig tartó Európa-bajnokságon az úszóválogatott szövetségi kapitánya, Kiss László szerint.

Hosszú Katinka, a 400 méteres vegyes úszás Amerikában tanuló bajai világbajnoka kijelentette, hogy nagyon jó formában várja a versenyt, s ennek megfelelően mindenképpen győzni szeretne a hazai közönség előtt. Az olimpiai ezüstérmes, sokszoros vb- és Eb-első Cseh László szintén bizakodó, s némiképpen 25 éves korával indokolta, hogy egyéniben „csak” a két számban (200 és 400 vegyes) áll rajthoz, de hozzátette, így legalább csak erre kell koncentrálnia, s jobb esélye lehet a nyerésre.

Pécsi színekben négy úszó indul a kontinensviadalon: Jakabos Zsuzsanna (200 pillangó, 200 és 400 vegyes) Bodor Richárd (50, 100 és 200 mell), Financsek Gábor (50 és 100 mell), valamint Lengyel Anna (400 gyors és 200 pillangó).

Az úszó Eb valamennyi versenyét amúgy egyenesben közvetíti a Magyar Televízió, a tizenkét nap alatt összesen 107 óra terjedelemben. Az MTV pénteki közleménye szerint szerdától átlagosan napi kilenc óra élő adást láthatnak az m1 és az m2 nézői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!