Sport

2010.09.25. 08:24

A FIBA Queenannek adott igazat a Pécs 2010-zel szemben

Többmilliós adósságát kell törlesztenie a Pécs 2010-nek, mert tartozik Brooke Queenannek, aki korábban itt játszott.

Horváth László

Súlyos pénzeket kell fizetnie a Pécs 2010-nek, mert elmulasztotta kifizetni egykori amerikai kosarasát, Brooke Queenant. A hírt a női bajnokság nyitányára időzítették, először egy soproni honlapon látott napvilágot, majd a napokban a pécsi (nem hivatalos) szurkolói oldalra is feltették. Amikor lapunk is tudomást szerzett az információról, elsőként Rózsa Gábor ügyvezetőt hívtuk az ügyben. Mivel nem sikerült tegnap telefonon elérnünk, Jancsó Jánoshoz vezetett utunk, aki a tulajdonosok képviseletében a következőt nyilatkozta.

– Valóban elmaradtunk a fizetéssel, de nem azért, mert nem akartuk neki pénzt átutalni, hanem mert akkor éppen megszorultunk – kezdte Jancsó János. – Az amerikai kosaras nem várta meg, hogy fizessünk, hanem feljelentett bennünket a FIBA-nál. A nemzetközi szövetség igazat adott neki, az ítéletben az áll, hogy a követelése jogos. Természetesen helytállunk, vagyis megkapja a pénzét. Ez azonban nem tegnapi történet, már több hónapos.

Jancsó János számszerű öszszeget nem említett, csak anynyit árult el, hogy több millió forintról van szó. (Internetes források szerint több mint 10 millióról).

Brooke Queenan 2008 szeptemberében érkezett Pécsre, ahonnan 2009 februárjában távozott. Az Egyesült Államokba ment vissza a sérült térdét gyógyíttatni. De már akkor lehetett tudni, hogy sohasem tér vissza Baranyába.

Azt is rebesgetik, hogy Somogyi Andrea kapcsán is hasonló sors vár a pécsi női kosárlabdaklubra. Jancsó János a Pécsről a Vasas Csatába szerződött válogatott játékos ügyében nem akart nyilatkozni, más forrásból azonban megtudtuk, hogy a játékos átadása kapcsán felmerült jogvitát illetően már folyik a per. Az elsőfokon született bírósági ítélet a Pécs 2010 számára kedvező, de a határozat még nem jogerős. Lapunk úgy értesült, hogy Somogyi Andrea fellebbezett, így másodfokon még bármi előfordulhat.

A pécsi kosárcsapatra egyébként mostanában rájár a FIBA rúdja. Júniusban a nemzetközi kosaras szövetség döntése értelmében a klubnak 43 ezer eurót kellett kifizetnie Jelena Ivezicnek, aki még a 2007/2008-as szezonban játszott Pécsett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!