Sport

2010.09.30. 12:39

A Fradit fogadják a női kosarasok

Egy idegenbeli győzelemmel, meglehetősen tartalékosan mutatkozik be a közönségének a Pécs 2010 ma este a Nanette-FTC ellen a női kosárlabda-bajnokságban.

Horváth L.

A szezonnyitás jól sikerült a Pécs 2010 számára: Budapesten 28 ponttal nyert a Zala Volán ellen. Zseljko Djokics vezetőedző és a Pécsről a kedvenceit a fővárosba elkísérő körülbelül ötven pécsi szurkoló elégedett lehetett. És nemcsak a győzelemmel: biztató jeleket láttak a csapat játékában.

Hasonló folytatásban reménykednek ma este az ismert edző, Farkas Sándor által irányított Nanette-FTC ellen is idehaza. A soros ellenfél most került fel az NB I-be, az első fordulóban az idegenlégiósai nélküli Soprontól 66-53-ra kikapott. „Úgy értékelhetjük a bajnoki esélyeinket, hogy a legjobbakat kivéve nem kell tartanunk senkitől sem újoncként” – jegyzi meg a szerző a fradikosar.hu-n. Ahol arra is emlékeztetnek, hogy 3812 nap után lesz újra élvonalbeli bajnoki a két együttes között.

Sokakat izgat, hogy vajon hány szurkoló kíséri el a Ferencvárost Pécsre, és a szimpatizánsok hasonlóképpen fanatikusak-e, mint a labdarúgókkal rokonszenvezők. Mindenesetre a Sopron ellen a Népligetben, a Fradi csarnokában, a Fradi meccsén a drukkereik nem voltak többen 30-50-nél.
Iványi Dalma, a pécsiek csapatkapitánya szerint a Nanette-FTC még keresi önmagát. – Ezt a Sopron elleni meccsükön tapasztaltam. Ami pedig minket illet, a Zala Volán ellen még érződött az idény eleji forma. Egyelőre az út elején járunk, de lesz ebből még valami. Az erő, a hazai pálya és a motiváció mellettünk szól, ezt ki is használjuk – jegyezte meg a csapatkapitány.

A másik rutinos kosaras, Fegyverneky Zsófia is elégedett volt a nyitánnyal. – Elérte célját, az idényre való ráhangolódásnak jó volt, a Ferencváros azonban már komolyabb ellenfél lesz. Ha a saját játékunkat rájuk tudjuk kényszeríteni, nem lehet baj. Egyébként játszom, a sérülésem után már százszázalékos edzésmunkát végzek.

Rózsa Gábor ügyvezetőtől úgy értesültünk, hogy a nyáron igazolt új amerikai légiós, Kelsey Griffin csütörtök este hét körül érkezik Pécsre. Így a mai meccs nagyszünetében hivatalosan még nem tudják bemutatni a hazai közönségnek. De később természetesen megteszik.

Nagy-Bujdosó Nóra és Sarok Nikolett sem játszik

Nagy-Bujdosó Nórának a térde (húzódása van), Sarok Nikolettnek a bokája fáj (a szalagjaival akad probléma), mindketten a Zala Volán elleni bajnoki nyitányon sérültek meg. Egyikük sem léphet pályára csütörtökön este, néhány napot pihenniük kell. A még lábadozó szlovák Regina Palusnára sem számíthat még a szakvezetés, így mindenképpen tartalékos lesz a Fradi ellen a Pécs 2010.

– Szerencsére nem komoly a sérülésem, de még nem edzek, így persze értelemszerűen nem is játszhatok csütörtökön este – nyilatkozta lapunknak Nagy-Bujdosó Nóra. – Vannak fájdalmaim, nem tudom, mikor térhetek vissza. De már nagyon várom, azt mondják, hamarosan sor kerülhet rá. Félő, hogy Sarok bokáját az idény végén meg kell majd műteni.

Sportcsarnokot neveztek el Egyed Mihályról

Egyed Mihályról nevezték el a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiuma sportcsarnokát. A névadó ünnepséget tegnap tartották, ezen a 79. életévét betöltött ünnepelt régi tanítványai, pedagóguskollégái, edzőtársai, ismerősei és mindazok vettek részt, akik a mai napig tisztelik-becsülik őt. 1942-ben abban a gimnáziumban volt elsős tanuló, ott tanult meg kosárlabdázni, később pedig ugyanott sokakkal megszerettette a sportágat.

Baranyában mindenhol szívesen emlékeznek vissza rá, de különösen Szigetváron idézik fel örömmel azokat az időket, amikor a városban edzősködött, ugyanis irányításával egészen az NB I-ig jutott a női csapat. Egyed Mihály meghatottan, a könnyeivel küszködve köszönte meg a méltatást. Amelyet megérdemelt, mert sokat tett a kosárlabdáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!