Sport

2010.09.25. 08:02

Nagy Olivér kezdő lehet az Ajka elleni bajnokin is

Emlékezetes produkciót nyújtott a szerdai Magyar Kupa-mérkőzésen a PMFC labdarúgócsapata – kár, hogy olyan kevesen látták. Ha hét gólra nem is lehet számítani a mai bajnokin, a jó játék talán megismételhető, vagyis érdemes lesz kilátogatni az Ajka elleni esti meccsre.

K. Mayer András

A péntek délelőtti sajtótájékoztatón kicsit olyan érzésünk volt, mintha békítő show-n lennénk. Kiss László vezetőedző mellett ugyanis Nagy Olivér és Wittrédi Dávid foglalt helyet – két olyan játékos, akikkel az utóbbi hetekben nem igazán volt elégedett a szakvezető. A szerdai kupameccs azonban, úgy tűnik, meghozta a várva várt áttörést (azzal a szurkolók többsége biztosan egyetért, hogy ez a két játékos tud futballozni).

– Nyertünk egy játékost a szerdai Magyar Kupa-meccsen – jelentette ki Kiss László. – Nagy Olivér ugyanis megértette, mit is várok tőle. Ő nem egy csereember, abban az értelemben, hogy csak akkor mehet be, ha mást le kell hoznunk. Elvileg kezdő is lehet, de ezt mindig a pillanatnyi taktikai helyzet határozza meg. Mindenesetre, ha továbbra is ilyen lesz a hozzáállása, akkor feltétlenül számítok rá. Nincs mese, tudom, hogy maximalista vagyok. De ha keveset kérek, akkor semmit sem kapok!

Kiss László tehát sokat kér, s a Kaposvölgye elleni kupamecscsen sokat is kapott vissza, játékosai hét gólt lőttek. Nem is akármilyeneket: Wittrédi Dávid például úgy bevágta a labdát a jobb felsőbe húsz méterről, hogy öröm volt nézni. Korábban sok ilyet láttunk tőle, manapság sajnos keveset.

– A Kozármisleny elleni győztes mérkőzés után kerültem ki a csapatból – emlékezett vissza Wittrédi Dávid, aki a szerdai kupameccsen kezdőként léphetett pályára. –
Nem csak azért örültünk nagyon ennek a győzelemnek, mert 7-1 lett a vége, hanem azért, mert jól is játszottunk. Kiss László nem dicsért minket, de annyit azért ő is megjegyzett, hogy nem volt rossz. Bár eddig nem úgy jött ki a lépés, ahogy szerettem volna, bízom benne, hogy a folytatásban több lehetőséget kapok.
Hasonlóban reménykedhet Nagy Olivér is, aki a Kaposvölgyének gyönyörű gólt lőtt: megkerülte a kapust, majd sarokkal helyezett a hálóba. Ha kihagyta volna a ziccert, lecseréli, árulta el Kiss László – mindenki úgy járt jól, hogy így rúgta be, ennek (is) köszönhetően ugyanis kezdő lesz az Ajka ellen, s hátha megint előrukkol valami váratlan húzással az önbizalomhiányban láthatóan nem szenvedő középpályás.

– Az önbizalmammal sohasem volt probléma a pályán, nem azért nem játszottam, mert ezzel lett volna gond – mondta Nagy Olivér. – A vezetőedző eddig úgy ítélte meg, hogy az edzettségi állapotom még nem megfelelő egy teljes mérkőzésre, a kupamecscsen viszont kiderült, hogy bírom kilencven percig.

A mai, Ajka elleni mérkőzéssel kapcsolatban Kiss László elmondta, nehéz kilencven percre számít, de hazai pályán természetesen mindenképpen be szeretnék gyűjteni a három pontot. Kezdőcsapatot még nem tudott kijelölni a szakvezető, így csak annyi biztos, hogy a sérüléssel bajlódó Gyánó Szabolcs és Irakli Kvekveskiri nem játszhat.

A várható kezdőtizenegy: Dibusz – Simonfalvi, Nagy J., Todorovics, Törtei – Regedei, Lantos, Schultz – Lovrencsics, Sztojanovszki, Nagy O.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!