Sport

2010.10.19. 20:08

A Pécs 2010-nél a gondolatok már az Euroliga körül forognak

Bár még csak jövő csütörtökön kezdődik a női kosárlabda Euroliga következő idénye, de a Pécs 2010 csapatánál már nagyon készülnek az első mérkőzésre.

Horváth L.

Az első ellenfél október 28-án a lett TTT Riga lesz, a mérkőzést Pécsett játsszák. Addig két bajnoki vár még a pécsiekre, előbb szerdán Baján lépnek pályára, majd vasárnap a Szekszárd jön a Lauber Dezső sportcsarnokba. Mindkettő ökölvívónyelven szólva felhozó meccs, vagyis a sokak által várt EL-bemutatkozást szolgálja. Ezeket a Pécs 2010 vélhetően megnyeri, csak az a kérdés, hány ponttal. Amit persze az is befolyásol, hogy a játékosok már az első nemzetközi szereplésre gondolnak, és főleg arra, nehogy megsérüljenek addig.

Finomítás, csiszolás, utolsó simítások. Ezek a szavak hangzanak el mostanában leggyakrabban Zseljko Djokics szájából, ha a folytatásról kérdezik. A Pécs 2010 női kosárlabdacsapatának vezetőedzője szerint ezen a héten hétfőtől már csak az Euroliga-nyitányra készülnek. A keddesti edzés előtt is azt hangoztatta, hogy eddig, azaz kilenc hétig tartott az alapozás, és most már mindent a nemzetközi kupaszereplésnek rendelnek alá.

– Ebben a szezonban ajándék nekünk az Euroliga-szereplés, nálunk jobb csapatok ellen tapasztalatot szerezhetünk – jegyezte meg a szakvezető, aki utalt arra, hogy az EL-ban egyetlen csapat keretében sincs annyi saját nevelésű kosaras, mint náluk.

A centerposzton (majd) bevethető szlovák Regina Palusnáról elárulta, hogy egyelőre nem áll rendelkezésre, mivel még mindig sérült. A napokban Ljubljanában újabb orvosi vizsgálaton esett át, amelyen megállapították, hogy még két-három hetet ki kell hagynia.

– Sajnos, Fegyverneky Zsófia sem edz, még az isztambuli tornán sérült meg a válla. A Riga ellen sem játszhat, jó, ha a Krakkó ellen majd pályára léphet. Horváth Lilla hazautazott Sopronba, mert a talpát fájlalja, és egy hétig pihentetnie kell – közölte a maródiakkal kapcsolatban Zseljko Djokics.

Arra a kérdésre, hogy a most következő mindkét NB I-es bajnokin pihenteti-e a kulcsembereket, nemmel válaszolt. Úgy véli, erre a jól összerakott Baja ellen nincs lehetőség, legfeljebb vasárnap, a Szekszárd ellen lépi majd meg, ha úgy alakul már az eredmény. Egyébként Krnjic nem utazik Bajára, mert Pécsett külön edzésen az erőnlétén és a robbanékonyságán próbálnak javítani.

Hórihorgas szerb kosarasa is van a Bajának

A szerdai ellenfél idegenben a Baja, amely négy meccset játszott eddig az NB I-ben, két-két győzelemmel, illetve vereséggel áll. Legutóbb Szolnokon kapott ki, igaz, szoros meccsen, csak négy ponttal. Előtte Szegeden szenvedett vereséget (71-65 volt), majd győzött odahaza a BSE ellen, valamint Cegléden. Edzője Peresztegi Nagy Ákos, a keretében nincsenek ismert játékosok. A szolnoki szereplésen – amelyen a harmadik és a negyedik negyedet megnyerték – így nézett ki a kezdő ötösük: Szepsi, Theodorán, Bálint, Bozóki, Budimir. A felsoroltak közül Budimir idegenlégiós, 192 centis szerb kosaras, aki szerepelt az amerikai egyetemi bajnokságban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!