Sport

2010.10.20. 14:16

A Szeged elleni meccs következik a Párducoknak

Fontos, nagyon fontos volt a pécsi férfi kosárlabdacsapat múlt szombati, Paks elleni, négypontos győzelme – ám az a szép eredmény csak akkor kerül igazán a helyére, ha ma este a PVSK-Pannonpowernek sikerül nyernie a Szeged otthonában.

F. Z.

Ivica Mavrenski csapata ugyanis mindenképpen ott akar lenni a tavaszi felsőházi rájátszásban, ehhez pedig legalább négy-öt csapatot idegenben is meg kell verniük a baranyaiaknak. S melyik gárda lenne a legalkalmasabb az „áldozati bárány” szerepkörére, ha nem az élvonalba most felkerült Szeged?

– Azért ne becsüljük le az ellenfelet, és ezt most nem csak azért mondom, mert tavaly még ott játszottam, s lettem bajnok – nyilatkozta lapunknak Gémes Levente, a pécsiek csapatkapitánya. – Az alföldiek már most jól összerakott gárda benyomását keltik, így senki sem mehet biztosra ellenük. Bár jelenleg két vereséggel állnak, azért ne feledjük: az előző fordulóban a tavalyi, azt megelőzően pedig a tavalyelőtti bajnokkal, azaz a Zalaegerszeggel és a Pakssal csaptak össze, tőlük kaptak ki.

Mindazonáltal a PVSK kedvező előjelekkel várhatja a ma esti csatát, hiszen most három napig együtt készült a teljes keret, azaz az utolsó pillanatban érkezett légiós, a nigériai Benson Egemonye is pontosabban megismerheti a csapat taktikáját, vele is lehet figurákat játszani.

– Nem a Paks elleni győzelem mámora mondatja velem, hanem komolyan úgy gondolom: még a szombati teljesítményünknél is többet nyújthatunk az elkövetkező meccseken – tette hozzá Gémes. – Azon a találkozón ugyanis voltak olyan kosarasok, akiknek nem ment a játék, akik nem kapták el a fonalat. Ha azonban még ők is belelendülnek, akkor tényleg eljuthatunk oda, hogy a labda feldobásakor egyetlen gárda sem esélyesebb nálunk. A Szeged elleni győzelem pedig már csak azért is nagyon jól jönne, mert szombaton, október huszonharmadikán a Zalaegerszeggel játszunk. S bizony jó lenne annak a találkozónak úgy nekimenni, hogy két győzelem van a tarsolyunkban. 

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!