Sport

2010.10.30. 08:48

Egyelőre nincs edzőkérdés a PVSK-Pannonpowernél

Ha a pécsi férfi kosárlabdacsapat a Kaposvárral játszik, annak mindig van egyfajta különös pikantériája. A ma estére ez fokozottan igaz.

Fülöp Zoltán

Korábban elsősorban azért volt izgalmas ez a találkozó, mert a szomszédos megyeszékhelyről sokan elkísérték kedvenceiket, így garantált volt a lelkes szurkolás. A tavaly idényben mindehhez hozzátársult a tét nagysága is: míg korábban azért rendre a PVSK bizonyult jobbnak, az előző szezonban már nagyjából ugyanúgy álltak a találkozó előtt a gárdák, így a győzelem minkét oldalról felértékelődött. S bizony most sincs ez másként: négy forduló után mindkét gárda egy győzelemmel és három vereséggel áll. Úgyhogy biztosan nem lesz hétköznapi a meccs.

– Nyilván mi is jobban örülnénk, ha kettő-kettővel, vagy három-eggyel várnánk a mostani meccset – mondta el lapunknak a pécsi csapat irányítója, Kiss Kornél. – Most tehát azért is hajtunk majd, hogy egy lépéssel közelebb kerüljünk ahhoz, hogy legalább 50 százalékos legyen a teljesítményünk. Számomra egyébként pikáns lesz ez a találkozó: nyolc évig játszottam Kaposváron, s ez lesz az első alkalom, hogy bajnoki meccsen egykori csapatom ellen lépek pályára. Tudom, hogy mind a szurkolók, mind a vezetőség többet vár tőlem az eddigieknél, igyekszem már a szombati meccsen meghálálni a türelmüket.

A türelem azonban nem csak Kiss Kornél felé kulcskérdés: a csapat eddigi teljesítményével sem lehetnek elégedettek a szurkolók. Bár Ivica Mavrenski vezetőedzőt a játékosok egytől egyig elfogadják, szeretik és tisztelik, az eredmények egyelőre nem akarnak jönni.

– Most, azaz a Kaposvár elleni találkozó előtt nincs edzőkérdés Pécsett – szögezte le lapunknak Máté János, a csapatot működtető kft. vezetője. – Azt persze a vezetőség is látja, hogy egyelőre nem úgy megy a szekér, ahogy előzetesen elképzeltük, ám az eredmények mögé nézve azért le kell szögezni: egyedül a Szeged elleni fiaskó volt arculcsapó. A tavalyi bajnoktól nagy csatában kikapni nem szégyen, Szolnokon pedig nem sok csapatnak van esélye. A Kaposvár ellen azonban mindenképpen nyerni kell, ha teljesíteni szeretnénk a kitűzött célunkat, a nyolcba kerülést. És én bízom is ebben – a győzelemben is, a nyolcba kerülésben is.

Fülöp Zoltán -->

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!