Sport

2010.10.10. 20:53

Hazai pályán először buktak a pécsi kézisek

Először kapott ki hazai pályán az Uniqa-PVSE élvonalbeli férfi kézilabdacsapata, a vendég, s eddig nyeretlen Kecskemét egy pillanatra sem engedte ki kezéből az irányítást.

K. Mayer András

A mérkőzés előtt köszöntötték Gábor Józsefet abból az alkalomból, hogy immár huszonöt éve támogatja a pécsi kézilabdát. A kupát egy illusztris vendégtől vehette át: a korábbi veszprémi sikeredző, Zdravko Zovko adta át neki.

A vendégek névsorát végignézve rögtön kiderült, nem lesz ez könnyű mérkőzés pécsi szempontból, hiszen a Kecskemét a sokszoros válogatott Bajusz Sándorral, jó néhány kiváló élvonalbeli játékossal (Tóth Edmond, Szabó Péter, Berta Róbert), valamint a szlovák válogatott beállóssal, Andrej Petróval állt fel.

Utóbbiról érdemes annyit megjegyezni, hogy az amúgy nem kisnövésű Lévay Tamásnál másfél fejjel volt magasabb, és körülbelül húsz kilóval nyomott többet. Csinálta is a helyet a társainak derekasan a pécsi falban, de ha középen mégsem ment volna (de általában ment), akkor jött Szabó Péter, aki nagyon jó napot fogott ki. Persze kellett ehhez a szokásosnál gyengébb hazai védekezés is, ráadásul hozzátehetjük, hogy a kapusok sem voltak a csúcson. Ennek ellenére sokáig becsülettel próbálkozott Danyi Gábor együttese, s csak az utolsó néhány percben látszott, hogy két-három játékos feladta a kilátástalannak tűnő küzdelmet.

Uniqa-PVSE – Kecskemét 28-34 (14-16)

Budapest Bank férfi kézilabda liga. Pécs, 500 néző. V.: Baranyi, Szloska.
Uniqa-PVSE: Pókos – Boda 1, Kovács G. 1/1, Szögi 3, Werner 3, Abramovics 6/2, IVÁNCSIK Á. 8. Csere: Bartucz (k), Szabó T., Lévay, Szappanos 3/1, Holdos 3, Vajda, Győri, Gász. Edző: Danyi Gábor.
Kecskemét: Nagy L. – CSORBA 5, Petro 3, SIMON 6, BAJUSZ 3, Varsandán 4, SZABÓ P. 8. Csere: Kiss O. (k), Tóth E. 3, Vancsics 2, Temesvári, Gyuris, Berta, Dobó. Edző: Avar György.

Az eredmény alakulása: 5. p.: 2-3, 17. p.: 6-9, 27. p.: 11-14, 35. p.: 16-19, 43. p.: 18-23, 55. p.: 24-30.
Hétméteresek: 6/4, ill. 1/0.
Kiállítások: 6, ill. 16 perc.

Danyi Gábor: – Jobb volt a Kecskemét, megérdemelte a győzelmet.
Avar György: – Csapatként működtünk, gratulálok minden játékosomnak, egy nagyon nemes ellenfelet győztünk le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!