Sport

2010.10.10. 21:21

Légiós center nélkül kezd a PVSK

Bár az első osztályú férfi kosárlabda-bajnokság a hétvégén már elkezdődött, a PVSK hétfőn kezdi meg a szezont Szolnokon - kilenc elveszített előkészületi meccs után.

Fülöp Zoltán

A pécsi férfi kosárlabdacsapat összesen tíz felkészülési mecsset játszott a szezon mostani rajtjáig, s egy kivételével mindegyiket elveszítette. Ez alapján tehát nem indokolatlan a szurkolók félelme az új idénytől – s ha mindehhez hozzávesszük, hogy jelen állás szerint a hétfői, szolnoki bajnokin biztosan nem lesz légiós centere a gárdának, még borúsabb a kép.

– Olyan játékost akarunk ötös posztra hozni, aki valóban húzóember lehet – mondta el Máté János, a csapatot működtető kft. vezetője. – Előrehaladott tárgyalásokat folytatunk egy vitathatatlanul remek kosarassal, ám amíg nincs aláírt szerződés, addig nem tudok többet erről mondani. Az azonban biztosnak látszik, hogy legkésőbb jövő hét közepén lesz előrelépés az ügyben. Úgy gondolkodunk, hogy a jövendő centerünk inkább hagyja ki az első meccset, hogy aztán a többin remekeljen.

A pécsi csapatnak a felkészülési időszakban is elsősorban centerposzton akadtak gondjai: az elmúlt másfél hónapban három légiós is szerepet kapott itt, ám egyikük sem nyújtott meggyőző teljesítményt. Ráadásul a PVSK-Pannonpowerben túl sok magas kosaras egyébként sem szerepel: beszédes tény, hogy Eilingsfeld János a maga 198 centijével négyes poszton játszik. Ám éppen Eilingsfeld kapcsán érdemes megjegyezni: a pécsiek edzője, Ivica Mavrenski egyre többet küld pályára fiatalokat. A tíz felkészülési meccs mindegyikén játszott például Kovács Péter, akit sokan máris a következő szezon meglepetésemberének tartanak.

– Tény, hogy eddig sok lehetőséget kaptam az edzőtől, s ez reményeim szerint azt jelenti, hogy a szezon közben is számol velem – tudtuk meg a fiatal kosarastól. – S hogy milyen lesz az idényünk? Szerintem a felkészülési meccsek eredményeiből messzemenő következtetéseket hiba lenne levonni. Sok volt a sérült a csapatnál, ráadásul a légiósokkal is komoly gondok voltak, így erőnk teljében még egyszer sem tudtunk játszani. Furcsa, persze, hogy furcsa, hogy csak a rajt előtt, vagy az után egy kicsivel lesz végre teljes a keret – de így legalább sokakat meglepünk majd.

A PVSK-Pannonpower első meccsét hétfőn Szolnokon játszsza – a hazai debütálásra október 16-án kerül sor, az ellenfél az Atomerőmű lesz. A 2010/2011-es szezonra szóló, a tavalyihoz képest változatlan áru bérletek már megvásárolhatók a klub Verseny utcai irodájában.

Sokat változott a keret

Elsősorban a tavalyi, nem túl fényes szereplés indokolta, hogy jelentősen megváltozott a PVSK-Pannonpower kerete. Az előző szezon csapatából mindössze hatan maradtak: Eilingsfeld János, Lepsényi Ádám, Hosszú Gergely, Kovács Péter, Bíró Olivér és Ignácz Dávid. Az érkezők oldalán találjuk Tóth Norbertet (Kecskemét), Kiss Kornélt (Kaposvár), Gémes Leventét (Szeged), dr. Deák Attilát (Dombóvár), és Csernák Ádámot (Kozármisleny), s hozzájuk csatlakozott eddig két légiós, az amerikai Muhammad El-Amin, és a horvát Josip Glavinić.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!