Sport

2010.10.13. 14:40

Női kosárlabda: hasznos volt a török torna

Két bajnoki között belefért a Pécs 2010-nek az isztambuli torna, amelyen megtisztelő volt a részvétel a pécsi NB I-es női kosárlabdacsapat számára. A Pécs ma a Vasast fogadja.

Horváth László

Emellett hasznosnak is tekinthető a mérkőzéssorozat, amit Zseljko Djokics vezetőedző az Euroliga főpróbájának tekint.

– Elégedett vagyok a Törökországban látottakkal, a Fenerbahce mögött másodikok lettünk, erőnlétben, technikailag és taktikailag is azt nyújtottuk, amit vártam – említette a szakvezető. – A három mérkőzés megmutatta, jelenleg hol tartunk. Azt azért észrevettem, hogy még tapasztalatlanok vagyunk, elsősorban védekezésben. De ez nem is újdonság. Időnként hullámzott a játékunk, van azonban még két és fél hetünk gyakorolni, és a Riga elleni összecsapásig kijavíthatók a hibák. Megérte eljönni Isztambulba, még ha a torna végére el is fáradtunk, ám ez természetes. Ugyanis három egymás utáni nap kemény, nehéz meccseket játszottunk. A bolgárok elleni utolsó, vasárnapi találkozón már pihentettem a kulcsembereket, még így is simán nyertünk. Jó volt látni Nagy-Bujdosó Nóra teljesítményét, aki a sérüléséből felépülve hamarosan ismét a régi lesz.

A Pécs 2010 ma 18 órakor a hazai bajnokságban a Vasas Csata együttesét fogadja. A pécsi győzelem holtbiztos, még ha a Sopronból a fővárosba igazolt rutinos Eördögh Edit is játszik a fiatalok között az ellenfélnél. Alexandria Quigley megfázott, nem biztos, hogy pályára lép a házigazdáknál. Fegyverneky Zsófia biztosan nem szerepel, mert megsérült a válla, még nem tudni, mennyire. Ezekben a napokban orvosi vizsgálatokon vesz részt, azok döntik el, hogy mikor térhet vissza a parkettre.

Ma este a Lauber Dezső Sportcsarnokban a kapunyitás a szokásosnál fél órával később, 17 órakor lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!