Sport

2010.10.09. 13:13

PMFC: miért a késői kezdés?

Miért kezdődnek későn a PMFC mérkőzései? A nagy külföldi bajnokságokat is délután játsszák, és a világításon spórolni is lehetne.

kma

Lassan már mi is unjuk szajkózni, de úgy tűnik, a szurkolók is nagyon unják, hogy a PMFC mérkőzései kezdődnek a legkésőbb a másodosztályban – az élvonalban is a pécsiek lennének az utolsók. Legutóbb egy idős úriember ücsörgött szerkesztőségünk halljában, s miután valahogy szóba került a futball, fél percen belül eljutott odáig, hogy nem is érti, miért ilyen késő este kezdődnek a piros-feketék bajnoki meccsei. Hiszen, mint mondja, idősen, betegen nincs kedve fél tíz felé hazakeveredni.

Nagyon sokan vannak így ezzel, gyakorlatilag nincs olyan drukker, aki ragaszkodna ahhoz, hogy villanyfénynél lássa Kiss László együttesét. Bár a késői kezdést már sokszor szóvá tettük (a tavalyi szezonban is), semmi nem történt – most szombaton például 18 órakor kezdődik a Kaposvölgye elleni derbi, vagyis fél kilenc előtt senki sem ér haza. Azt nem tudjuk, hogy kit utánoznak a pécsiek, de ehelyütt megjegyezhetjük, Németországban, Angliában és Olaszországban is rendszerint kora délután kezdenek a csapatok: a játékosokat nem zavarja a természetes fény, és a tulajdonos zsebéből sem ugrik ki teljesen feleslegesen a pénz áramszámlára.

Címkék#Pécs#pmfc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!