Sport

2010.10.07. 15:37

Székely Antal negyedik az Eb-n

A pécsi Székely Antal negyedik helyet szerzett a rádióirányítású vitorláshajó-modellek Európa-bajnokságán. A kétnapos kontinensviadalon 14 nemzet 52 versenyzője indult.

F. Z.

Az első nap remekül sikerült a magyaroknak, hiszen ifjabb Csóka László (a Pécsi Ércbányász Modellező Klub versenyzője) két ponttal lemaradva a második helyen állt, Székely Antal (szintén Pécsi Ércbányász Modellező Klub) pedig a 16. volt. Másnap erősebb szél és hullámos víz fogadta a résztvevőket, így jóval több volt a technikai probléma – ám voltak olyan versenyzők is, akiknek ezek a körülmények kedveztek igazán. Közéjük tartozott Székely Antal is, aki a vasárnapi versenyen végig előkelő rész-helyezéseket elérve, sőt az utolsó futamot megnyerve lett Európa-bajnoki 4. helyezett.

Ifjabb Csóka több futamban is technikai malőrök áldozatává vált, így nem tudta folytatni szombaton megkezdett menetelését. Mindazonáltal egyértelművé vált, hogy a 18 éves versenyző a mezőny egyik legnagyobb tehetsége, aki akár a bajnoki címet is megszerezhette volna, ha nem pártol el tőle a szerencse. A versenyt a portugál Joáo Prates nyerte, megelőzve a korábban már Eb-aranyérmet szerző Holland Steven Osterheertet.  

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!