Sport

2010.10.07. 17:49

Újra az NB II-ben a Kármin PS sakkozói

Ilyenről sem hallottunk még: a Kármin-Pécsi Sólymok NB II-es sakkcsapata egy lakásban játssza bajnoki mérkőzéseit.

H. L.

– A pécsi Mártírok útján, a MÁV-bérházban egy két és félszobás lakást alakítottunk át sakkteremmé – meséli Kovács Tibor sportegyesületi elnök és egyben edző. – Egybe nyitottunk két szobát, és a konyha lett az elemzőhely. Van ennél rosszabb NB-s helyszín is másutt az országban. Korábban négy évig az MHSZ-székház volt az otthonunk.

A szakosztályukba beolvadt a Pécsi Sólymok, így már Kármin PS néven szerepelnek. Huszonhét sakkozója van, ebből 8 az ifjúsági korú. Szerdán az ifistáknak Szarvas Antal tart edzést, a felnőttek pénteken gyakorolnak, nekik nincs külön trénerük.

Régebben tíz esztendőt játszottak egyfolytában az NB II-ben, ahová kétéves szünet után most kerültek vissza. Céljuk a biztos bentmaradás. Két fordulón vannak túl, egy-egy győzelemmel, illetve vereséggel, 11 ponttal nyolcadikok a 12-es mezőnyben.

A hétvégén csapatbajnoki forduló lesz, a baranyai együttesek közül az NB I. B-s Pannonpower I. Zalaegerszegre utazik. Nehezíti a pécsiek dolgát, hogy két női játékosuk, Kalmár Lilla és Gere Orsolya beteg.

Az NB II-es párosítás: Nagyatád – KBSK-TomTrans, Baja – Kármin, Mohács – Fehérvár, Marcali – Pannonpower II. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!