Sport

2010.10.05. 17:58

Várja a pécsi srácot az AC Milan

A PMFC kis focistája, a 11 éves Csoboth Kevin is az AC Milan vendége lesz. Bizonyára örök élményben lesz része.

Horváth László

A hivatalos kikérő már megérkezett a PMFC-hez, eszerint szeretettel várják Csoboth Kevint is Milánóba. Október 15-18. között 27 országból érkeznek majd fiatal labdarúgók az AC Milanhoz, a pécsi srácon kívül Magyarországot a Budapest Honvéd egyik ifjú játékosa képviseli. A két tehetséges fiút a fővárosban tartott Milan Junior Camp elnevezésű toborzón 172 magyar gyermekből választották ki, hat olasz edző volt itt, ők döntöttek kettejük mellett. A 138 centis, 30 kilós Kevin 2000-es, a honvédos 1998-as születésű.

Az előzetes program szerint a világhírű együttes sportközpontjában gyülekeznek majd, aztán közös edzés után egymás közötti meccs lesz. Még aznap megnézhetik élőben az AC Milan – Chievo olasz elsőligás bajnokit, másnap bemehetnek a felnőtt gárda öltözőjébe és közös fotózáson vehetnek részt a Serie A-s csapat néhány focistájával. Minden költséget az olaszok állnak, és mindegyik fiatal résztvevő egy-egy személyt vihet magával, szintén az itáliaiak vendégeként.
– Kevin az edzőjét, Turi Zsoltot választotta, így ő is ingyen utazhat – mondja Csoboth Róbert, az édesapa. – Természetesen mi, szülők is elkísérjük a fiúnkat, de már a saját költségünkre. Biztos vagyok benne, hogy egy életre szóló élmény lesz Kevin számára. Különben is odavan a Milanért.

Turi Zsolt az U12-esek jelenlegi edzője a PMFC-nél, három esztendeje edzi a tehetséges fiút.

– Amióta foglalkozom vele, folyamatosan fejlődik – meséli róla a tréner. – Most a nála idősebbeknél, a 12-13 évesek között játszik, ott is a legjobb. Ismerem az édesapját is, aki NB I-es labdarúgó volt, és szerepelt az ifi Eb-t nyert válogatottban. Mégis azt mondom, Kevin nála is többre viheti. A milánói út arra is jó lesz, hogy Kevin lássa, más országbeliek hol tartanak. De én is tanulok belőle, mert Pécsre visszaérkezve elmondhatom edzőkollégáimnak, akik korosztályos együtteseket irányítanak a PMFC-nél, hogy Olaszországban hogyan csinálják.

Édesapja a közelmúltban Székesfehérvárra vitte, ahol terheléses vizsgálaton esett át. A srácnál az orvosok mindent rendben találtak. Indulhat Milánóba.

– Nagyon szeretek focizni, a PMFC és a Milan a mindenem. Egyszer NB I-es focista szeretnék lenni – nyilatkozta a kis futballista.
Minden adottsága megvan ahhoz, hogy az is legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!