Sport

2010.10.23. 07:23

ZTE-Pécs: a bajnokot fogadják a férfi kosarasok

Szombaton este javíthat az összképen a PVSK-Pannonpower, akik a Szegeden elszenvedett vereség után az eddig hibátlan Zalaegerszeget fogadják.

Fülöp Zoltán (DN)

Bár elfelejteni biztosan sokáig nem fogják a PVSK-Pannonpower szurkolói a szerdai szegedi kiütést (85-65-re nyert az újonc), a csapat szombaton sokat tehet azért, hogy legalább elszürkítsék a fiaskót. Ehhez „csupán” a tavaly bajnok Zalaegerszeget kellene idehaza legyőzni. Ez azonban egyáltalán nem lesz egyszerű. A ZTE az eddig lejátszott három fordulót hibátlanul teljesítette, igaz, ebben közrejátszott az is, hogy még nem kerültek össze igazán erős ellenféllel.

– Vannak ilyen pozitívumai is a bajnoki címnek – mondta el lapunknak Völgyi Péter, a zalaiak mestere. – Mindezek ellenére szerintem jó a csapatunk, s természetesen győzni akarunk Pécsett.

A trénernek nem lesz ismeretlen a sportcsarnok, hiszen sok-sok éven át itt dolgozott.
– Persze, hogy figyelem a PVSK eredményeit – tette hozzá Völgyi. – Amikor azonban velünk játszik a Pécs, minden érzelmet zárójelbe teszek, és csak a mi győzelmünkre koncentrálok.

Amikor felvetettük a vezetőedzőnek, hogy érdekes dobópárbaj alakulhat ki a két csapat között, mivel minkét gárda inkább a kinti dobásokban bízik, mintsem a centerjátékban, Völgyi Péter elárulta: úgy gondolja, ha túl sok kosár esik minkét oldalon, azzal akár a Pécs is nyerhet.

– Tavaly azért tudtunk bajnokságot nyerni, mert a védekezésünk volt nagyon összerakva. Ha szombaton este is jól dolgozunk, akkor nem kapunk sok kosarast, s ebben az esetben mi nyerünk. A Szeged kapcsán pedig fontos leszögezni: ugyan mi nyertünk náluk, az újonc gárda azonban nagyon jó benyomást tett rám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!