Sport

2010.11.14. 16:26

Szekulovics lett a PVSK kosarasainak új edzője

Ahogy azt sejteni lehetett, edzőváltás történt a PVSK-Pannonpowers férfi kosárlabda-csapatánál. Mavrenski helyett Szekulovics jön Pécsre.

bama

Az idény végéig Szrecsko Szekulovics lett a PVSK új edzője, első edzését kedden tartja a férfi kosárcsapattal - tudtuk meg Máté Jánostól, a klubot működtető cég ügyvezetőjétől. Bár pécs elsőosztályú férfi kosárcsapatának teljesítményével kapcsolatban jó ideje vannak problémák, két hete még ennek ellenére nem volt napirenden az edzőváltás. A tegnapi, Albacomp elleni megalázó vereség után azonban ezek szerint nem csak a nézőtéren volt edzőváltó a hangulat - a klubvezetés is úgy döntőtt, megválik Ivica Mavrenskitől.

– A tulajdonosok (a PVSK és az önkormányzat), valamint a támogatók közös döntése volt az edzőváltás – mondta el Máté János. – Úgy láttuk, hogy ha a célunkat, a nyolc közé kerülést el akarjuk érni, akkor most azonnal kell lépnünk. A helyzet miatt egyértelműen felelős mindenki, ám vannak olyan aspektusok (így például a lelketlen játék, a pályán belüli fegyelmezetlenség), amelyért az edző felel. Bízunk abban, hogy Szrecsko Szekulovics érkezésével egy új fejezet kezdődik a csapat életében.

Szekulovics ismerős a magyar kosárterepen. Az előző idényben az Albacompnál volt, felemás szezont dolgozott végig a fehérváriakkal. A megelőző két évben annál sikeresebben szerepelt Szombathelyen: az első évben negyedik, a második évben - története során először - bajnok lett vezetésével a Falco KC.

Máté János az edzőváltás kapcsán elmondta: a cél továbbra is a nyolc közé kerülés. Csodát persze aligha lehet várni, a jövő heti, Körmend elleni meccsen aligha várható el győzelem a pécsi kosarasoktól. Az ezt követő mérkőzéseket - a Salgótarján, a Debrecen, majd a Nyíregyháza ellen - azonban papírforma szerint is hoznia kell a PVSK-Pannonpowersnek, hogy reális legyen a rájátszás esélye.

Arról, hogy hogyan élte meg a szombati vereséget Tóth Norbert, a PVSK bedobója, a Dunántúli Napló hétfői számában olvashat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!