Sport

2011.01.31. 08:15

A legjobb nyolc közé tartanak Iványi Dalmáék

A legjobb nyolc közé jutás a tét a kedden folytatódó női kosárlabda Euroligában, a Pécs 2010 idegenben kezd a nagyon erős spanyol Halcon Avenidával.

Horváth L.

A pécsiek vasárnap délután Pécsett edzettek – a Lauber Dezső Sportcsarnok foglalt, ezért a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium termében gyakoroltak –, majd még vasárnap este Budapestre utaztak, ahonnan hétfőn délelőtt repülnek Spanyolországba. De hogy ne legyen egyszerű az élet, Madridtól Salamanca még 220 kilométernyi távolságra van, így Ibériában még többórás buszozás is vár Iványiékra.
Tizenkét játékost vittek magukkal, a keretben van a sokáig beteg és ezért egy hétig nem edző Kelsey Griffin, valamint a korábban gerincbántalmakra panaszkodó Fegyverneky Zsófia is.

A Pécs 2010 szurkolói híresek arról, hogy a világ végére is elkísérik kedvenceiket. De lehet, hogy most Salamancába mégsem mennek.
– Én biztosan nem leszek ott, de valószínűleg mások sem. Túl messze van, és sokba kerülne az út – indokolta a távolmaradást Lengyel Anikó (32), aki 1996 óta a Pécs 2010 B-közepének tagja. – Idegenben meg kellene szorítani a spanyolokat, idehaza pedig a közönség támogatásával pénteken legyőzhető a Salamanca. Spanyolországban Fegyverneky Zsófia kulcsfigura lehet, Iványi Dalmára mindig lehet számítani, de Allie Quigleytől több pontot várunk az eddigieknél.

A kedd esti mérkőzés – amelynek esélyese a házigazda együttes – Spanyolországban este fél 9-kor kezdődik. A második meccset pénteken 18.00-kor rendezik meg Pécsett, az esetleges harmadik időpontja február 9., az Salamancában lenne. A párharc két győzelemig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!