Sport

2011.01.25. 16:05

Nem Pécsre jön, Prágába megy Vajda a Fenertől

Távozik a Fenerbahce csapatától Vajda Anna, aki már alá is írt az USK Prágánál.

DN, bama.hu

Nem tér vissza a Pécs 2010 női kosárlabda-csapatához Vajda Anna - értesült a bama.hu. A kiváló játékos tavaly az Euroliga Final Fourba pályázó Fenerbahce együtteséhez igazolt, ám Rátgéber László csapatánál nem sok lehetőséget kapott. Emiatt most távozik az isztambuli klubtól, s egy másik külföldi egyesületnél folytatja: a szintén Euroliga-szereplő USK Prágában. A cseheknél ugyanis megsérült Michaela Ferancikova – a vezetőség négy játékossal is tárgyalt, végül Vajdát szerződtette a helyére.

A ZVVZ USK Praha új erősítéseként érkezik Vajda Anna, a magyar magasember - írja egy helyi hírforrás alapján a Halamita blog. A klub menedzsere, Marek Kučera szerint a várhatóan két-három hónapra kieső Michaela Ferančíková pótlására érkezik a 26 éves magyar lány, egyelőre a szezon végéig.

"Négy lehetőség közül kellett választanunk, és végül Anna mellett döntöttünk. Először is jól ismerjük, gyorsan megegyeztünk a feltételekben, és tetszett nekünk a hozzáállása is.” – mondta Kučera.

Vajda, a 190 cm-es center azt reméli az átigazolástól, hogy sokkal több lehetőséghez jut majd, mint a sztárokkal teletűzdelt Fenerbahcénél, ahol a cseh válogatott kapitánya, Hana Horáková is pattogtat.

Vajda szenvedett a Fenerbahce csapatánál, az Euroligában mindössze 6 mérkőzésen lépett pályára, és nem egész 3 pontot átlagolt mérkőzésenként. Ugyanakkor előző állomáshelyén, Pécsett ellenállhatatlan volt (15 pontos és majdnem 6 lepattanós mutatói voltak).

"Ő maga akart távozni a Fenerbahcétől, így az USK ajánlatát nagy lehetőségként tekinti” – mondta Kučera. A csúcskategóriás török klubba – mely egyedüliként tartja veretlenségét a mezőnyben – egyébként honfitársa, Rátgéber László vitte el, aki a csapat vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!