Sport

2011.01.27. 13:15

Női kosár: a szövetség a pénzügyekről

Az országos szövetség minden támogatást megad a női kosárlabdakluboknak, így a Pécs 2010-nek is. Ezt állítják az MKOSZ-nél, miután Rózsa Gábor pécsi ügyvezető kifakadt.

Horváth L. (Dunántúli Napló)

A Dunántúli Napló szerda reggeli számában Rózsa Gábor ügyvezető arról panaszkodott, hogy várják a szövetség javaslatait arra vonatkozólag, hogy mivel tartozásai vannak a Pécs 2010-nek, az MKOSZ mivel segítheti őket.

Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) főtitkárhelyettese szerdán délelőtt erre reagálva azt mondta, hogy az MKOSZ minden klubot támogat, és már eddig is sokat tett értük.

– Így garanciát vállaltunk a pécsiekért, és neveztük őket az Euroligára, ami a szövetség dolga. Holott még az is benne van a pakliban, hogy a FIBA döntőbírósága által megítélt tartozásaikat az MKOSZ-nek kell esetleg átvállalni – közölte Bodnár.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Krivacsevics Tijana (labdával) még pécsi mezben. Azóta már játszik a Sopronban, de két éve tart a vita a nevelési díjáról
[/caption]

A főtitkárhelyettesnek felvetettük Rózsa másik panaszát, hogy a soproniak még mindig nem fizették ki nekik Krivacsevics Tijana nevelési költségtérítését, pedig a kosaras már két éve Sopronban játszik.

– A 2008. október 25-én született versenybizottsági határozat szerint jogos volt Krivacsevics Tijana átigazolása, de nevelési költség jár érte addigi klubjainak. Így nemcsak a pécsinek, hanem azoknak is, ahol korábban játszott. Nem született azóta sem megállapodás a Pécs és a Sopron között. Úgy értesültem, hogy az utolsó ajánlatot a Sopron tette, ami nem felelt meg Rózsáéknak.
Remény van rá azonban, hogy előrelépés lesz, mert szerdán este Szolnokon ismét tárgyalnak. (Lapzártáig nem kaptunk hírt arról, hogy mire mentek egymással a felek - a Szerk.)

Arra a Rózsa-kifakadásra, hogy miért nem jár a kosarasoknál a bajnoki- és kupaaranyért egy fillér sem, Bodnár azt válaszolta:

– Van egy versenykiírás, amelynek mindenki aláveti magát. Abban az áll, hogy nem pénzdíjas a bajnokság. Február 19-én lesz az MKOSZ alapszabály-módosító közgyűlése, akkortól lehet, hogy ismét a szövetség írja ki és rendezi meg az NB I-et meg a Magyar Kupát. Ha így lesz, megváltozhat egy s más. Ez akár érintheti a díjazást is.

Egyébként a Pécs 2010 csütörtök este Szekszárdon bajnoki mérkőzést játszik.

Vajda már be is mutatkozott Prágában

Mint arról beszámoltunk, Vajda Anna a török Fenerbahcétól a cseh Prágába igazolt a napokban. Sokakban felvetődött a kérdés, hogy miért nem jött vissza a Pécs 2010-hez?

– Kerestek Pécsről is, azt mondtam nekik, hogy ha el tudok menni máshová külföldre, akkor inkább azt választom – közölte a válogatott kosaras. – Ezért is döntöttem a prágai csapat mellett.
Vajda szerdán este már cseh bajnokit játszott új klubjában.

Horváth L. (Dunántúli Napló) Krivacsevics Tijana (labdával) még pécsi mezben. Azóta már játszik a Sopronban, de két éve tart a vita a nevelési díjáról -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!