Sport

2011.06.02. 16:13

A törékeny Koncz Liliána Boglárka szinte a teniszpályán nőtt fel

Nem is választhatott volna más sportágat, hiszen a teniszpályán nőtt fel.

Horváth L.

Édesapja Koncz Zsolt, a Pécs 2010 tulajdonosa (és egyben klubedzője), bátyja, Barnabás pedig korosztályos magyar válogatott. Így Liliána Boglárka számára nem volt más választás. Még csak tízéves, de már hatesztendős kora óta teniszezik.

– Ha itthon vagyok és éppen nincs máshol verseny, akkor naponta egy-másfél órát edzek. Általában apával ütögetek, de néha Barnabás az edzőpartner. De olyankor néha veszekedünk – mondja a kislány.

– Napról napra fejlődik – állapítja meg róla édesapja. – Az utóbbi időben két U12-es versenyt is megnyert, a ranglistán előtte állókat győzött le. Egykezes fonákot üt, ezzel egyedül van a korosztályos mezőnyben. Az a cél, hogy technikailag mindent megtanuljon, amit csak lehet. Imád futni a pályán, nem ismer elveszett labdát, ez is mellette szól. A Pécs 2010-ben a hasonló korúak között ő a legtehetségesebb.

A pécsi Reformátusba jár, negyedikes, jó tanuló, az iskolától minden segítséget megkap.

– Van egy harmadik gyermekünk, a hétéves Levente, már ő is játszik – közli Koncz Zsolt. – Egyikre sem kényszerítettem rá a teniszt, mert életemben láttam éppen elég megkeseredett gyermeket.

Címkék#Koncz Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!