Sport

2011.06.22. 11:34

Öt pécsi úszó indul az országos bajnokságon

Biczó Bence célja, hogy egyéni rekordokat ússzon, Bodor Richárd ötven méteren címet véd, Jakabos Zsuzsanna négy számban is indul.

Fülöp Z. (Dunántúli Napló)

Összesen öt pécsi úszó képviseli magát a ma kezdődő országos bajnokságon. A PVSE úszócsapata már kedden délben elindult. Érthető a korai start: a versenyt ugyanis Debrecenben rendezik, s a hajdúsági város még akkor is öt és fél óra, ha kicsit odalépünk a gázra.

– Tény és való, hogy ezek a napok nem a lazításról szólnak – tudtuk meg Biczó Bencétől, a PVSE ifjú reménységétől. – Lement a három Mare Nostrum verseny, hétfőn leérettségiztem, most meg indulok Debrecenbe. S hogy ott mi lesz? Hát ünneplés, mi más, négy napig, megállás nélkül. A háttérben állítólag lesz valami országos bajnokság is, ha jól tudom, én is úszom, 100 és 200 pillangón. Na, de komolyra fordítva a szót: jó lett volna megünnepelni, hogy sikerült az érettségi, de hát ez van, most dolgozni kell.

Biczó hozzátette: a célja az, hogy mindkét számon megdöntse saját legjobb idejét – számításaink szerint ez százon döntőt (s talán még dobogót is) érhet, kétszázon pedig nagy harcot jelent az aranyért Cseh Lászlóval.

A PVSE összesen négy versenyzővel képviselteti magát Debrecenben: Biczón kívül ott lesz Rozanovics Ádám, Lengyel Anna és Bodor Richárd is.

– Ez már a sokadik ob-m lesz, de ez nem jelenti azt, hogy nem akarok bizonyítani, elsősorban magamnak – tudtuk meg az 50 és 100 mellen induló Bodor Richárdtól. – Ötven méteren ráadásul címvédő is vagyok, jó lenne ismét elsőként a célba érni.

Biczó Bencéhez hasonlóan a pihenés szó jelentését már biztosan elfeledte az ANK Úszóklub versenyzője, Jakabos Zsuzsanna, aki hétfőn ért haza egy római úszóversenyről.

– Igazából kipakolni sincs értelme, hiszen mindjárt indulunk Debrecenbe – árulta el Jakabos Zsuzsanna. – Négy számban indulok, 50, 400 és 800 gyorson, valamint 400 vegyesen, s igazából az utóbbiban kellene jó időt mennem. De persze akkor sem leszek szomorú, ha a többiben is sikerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!