Sport

2011.07.15. 18:21

Időben leadta nevezését a Pécs 2010, és reménykedik

Július 15. volt a határidő, erre leadta nevezését a hazai bajnokságra a Pécs 2010 női kosárlabdacsapata.

H. L.

A szükséges dokumentumokat a pécsiek postán adták fel, a címzett a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége volt. Minden szükséges iratot sikerült beszerezniük, így például a vám és adóigazolást, a biztosítást, az üzleti tervet és az előírt nyilatkozatot. Azt, hogy milyen papírok kellenek, az MKOSZ versenykiírása tartalmazza, utalva a sporttörvényre.

– Most, hogy valamennyi kért dokumentumot beszereztük és elküldtük, várjuk a döntést. Úgy gondoljuk, nincsen akadálya annak, hogy az MKOSZ megadja az engedélyt és elfogadja a nevezésünket – mondta péntek délután Rózsa Gábor ügyvezető.

Arról, hogy melyik csapat indulhat, a szövetség minősítő bizottsága dönt. Ez jogászokból áll, és információink szerint jövő szerdán délután ülésezik. Akkor nézik át az összes csapat papírjait, könnyen elképzelhető, hogy aznap nem is végeznek valamennyi akta átbogarászásával. A testület egyszeri alkalommal hiánypótlásra vissza is küldheti az iratokat, a határozata ellen 8 napon belül fellebbezésnek van helye.

A másik pécsi női kosárlabdacsapat, az Autópark PVSK az NB I. B-re nevezett, és a jelentkezéssel nem várták meg a határidő lejárta előtti utolsó napokat. Tiszay László technikai vezetőtől tudjuk, hogy nekik is július 15-ig kellett jelentkezniük, ezt már korábban meg is tették. A szakosztályukban a kadettek augusztus 1-jén, a juniorok és az NB I. B-sek három nappal később, míg a legkisebbek 14-én kezdik meg a felkészülést a következő idényre.

Az Autópark PVSK-val kapcsolatos a hír, miszerint egészséges fiúgyermeknek adott életet Debreceni Eszter, a csapat vezetőedzője. Ábel 3390 grammal és 51 centivel látta meg a napvilágot, az újszülött és az édesanyja jól vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!