Sport

2011.08.27. 15:21

Páva Zsolt ragaszkodik az ügyvezetésváltáshoz

Pénteken lezajlott Iványi Dalma és dr. Páva Zsolt polgármester újabb beszélgetése. Szóba került a klub gazdasági átvizsgálása is, amelyről a jelentés már elkészült.

Horváth L. (Dunántúli Napló)

Ha valaki azt hitte, hogy péntekre már lesz új ügyvezetője a Pécs 2010-nek – tévedett. Bár biztosan akadtak olyanok, akik abban reménykedtek, hogy ez is a hozadéka lesz Iványi Dalma és dr. Páva Zsolt tárgyalásának. A volt csapatkapitány, a hivatalosan még nem tulajdonos, de abban már megállapodott Iványi Dalma és Pécs város polgármestere közötti megbeszélés mindenesetre tegnap lezajlott. Azért is várták ezt sokan, mert hét közben már nyilvánosságot kapott, hogy ezen személyi kérdések is szóba kerülnek. A találkozást Iványi Dalma jó hangulatúnak, a beszélgetést a diplomácia nyelvén konstruktívnak nevezte, megjegyezve, hogy mindkét fél együttműködésre törekedett.

– Ami az ügyvezető személyét illeti, megállapodtunk abban, hogy mielőbb ki kell nevezni valakit – közölte Iványi Dalma. – Az önkormányzattal közösen próbáljuk megtalálni a lehető legalkalmasabb személyt erre a feladatra, csakhogy nem túl egyszerű. Van, akinek ijesztő, másnak csábító a poszt, jelöltje most egyik félnek sincs.

Dr. Páva Zsolt hajthatatlan. Mindenképpen új ügyvezetést szeretne, ezt nem is tagadja.
– A pénteki tárgyaláson én hoztam szóba: nem örülök annak, hogy még nincs új ügyvezetője a Pécs 2010-nek – jegyezte meg a polgármester. – Mindenképpen szeretnék váltást ezen a poszton, és ezt nagyon komolyan gondolom. Nincs határidő, hogy mikorra menjen végbe a csere, mert ha nincs megfelelő jelölt, akkor kár siettetni a dolgot. Mindenesetre az idő sürget, és nem szeretném sokáig elhúzni. Nekem volt egy jelöltem, de ő nem vállalta, újabb viszont nincs. Igaz, a klubnak sincs. Várok Dalmától is javaslatot, hogy kit találna legalkalmasabbnak erre.

Az aktuális teendőkre és az anyagi helyzetre is kitértek a tegnapi megbeszélésen. Utóbbit érintve a polgármester közölte, hogy elkészült az a belső ellenőri jelentés, amely a klub átvizsgálásáról számol be. Ez a dokumentum most a jegyző előtt van, aki tanulmányozza, és dr. Páva Zsolt megfogalmazása szerint jogi lépéseket javasol majd, ha ezekre esetleg szükség lesz. Az már az átvilágítás közben kiderült, hogy találtak gazdasági szabálytalanságokat (DN, augusztus 5.), ezt most Iványi Dalma is megerősítette.


Más esetekben gyorsabban vezetik át a cégbíróságon a tulajdonosi körben bekövetkezett változásokat

Iványi Dalma a státusát illetően legutóbb úgy nyilatkozott, a cégbíróságon még nincs átvezetve, hogy ő a többségi tulajdonos, de erről az érdekeltek szerződésben már megállapodtak (DN, augusztus 25.) Jogi szakértőnk révén úgy értesültünk, hogy a gyakorlat szerint a cégbíróságon általában nem őrölnek olyan lassan a malmok, más esetekben egy hét alatt átvezetik a változásokat. Ez most nem történt meg olyan gyorsan, annak pedig szerinte az lehet az oka, hogy az átvezetésre vonatkozó kérést elutasították, vagy más gond van vele.
 
Május 30-án délután a klub honlapján Iványi Dalma nyílt levélben fordult dr. Páva Zsolt polgármesterhez, ebben bejelentette többségi tulajdonoskénti szerepvállalását a pécsi női kosárlabdában. Még aznap este szimpátiatüntetést rendeztek a szurkolók Pécsett, a Széchenyi téren a csapat mellett. Június 2-án látott napvilágot, hogy az önkormányzat Iványi Dalma mellé állt, személye hiteles és elfogadható a városvezetés számára, amely mindenben támogatja. Így szívesen együttműködnek vele a Pécsi Női Kosárlabda Kft.-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!