Sport

2011.10.13. 17:40

Adónyomozók kutattak a pécsi női kosarasoknál

Órákon át vizsgálták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a Pécs 2010 női kosárcsapat cégének iratait szerdán. A klub gazdálkodása miatt nyomozás indult.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Szerda kora délutántól estig a megszokottnál jóval nagyobb volt a nyüzsgés a Pécs 2010 női kosárcsapat irodáiban a Lauber Dezső Sportcsarnokban. Bár a Dunántúli Napló szerkesztőségébe érkező első hírek arról szóltak, hogy a rendőrség járt kint a női kosarasoknál, a Pécsi Rendőrkapitányságon megkeresésünkre cáfolták az információt.

Mint kiderült, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai jelentek meg, akik aztán órákig vizsgálták, másolták a klub különböző iratait. Szerettünk volna hivatalos információt kapni a NAV-tól a történtekkel kapcsolatban, de csütörtökön nem jártunk sikerrel.

Mint ismert, a pécsi önkormányzat hónapokkal ezelőtt belső ellenőrzést kért a klubnál. A vizsgálat dokumentumait az ügyészségre továbbították, amely aztán lépett is: múlt héten a Dunántúli Naplónak megerősítették, hogy számviteli rend megsértésének vétsége és gazdasági adatszolgáltatás elmulasztásának vétsége miatt nyomozás indult a csapatot működtető Pécsi Női Kosárlabda Kft. gazdálkodása ügyében. A nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatósága folytatja le.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!