Sport

2011.10.15. 12:11

Férfi kosár: mostani pécsiek az egykori pécsiek ellen

Sztojan Ivkovics csapatában, a Kecskemétben sok lesz az ismerős arc, így valóban pikáns csatára van kilátás.

Fülöp Zoltán (Dunántúli Napló)

Egy kérdőjelet máris kiradírozhatunk: a horvát center, Nikola Vladovics biztosan marad a PVSK-Pannonpower csapatánál. A kosaras hétfőn érkezett Pécsre, azaz túl sok ideje nem volt a beilleszkedésre, ám az edzéseken mutatott játékával meggyőzte a vezetőséget.

– Biztosan tud segíteni, és mindenképpen szükségünk van még egy magasemberre, ez a legutóbbi, Falco elleni meccsen is megmutatkozott – nyilatkozta Szrecsko Szekulovics, a pécsiek vezetőedzője. – Tudomásul kellett venni, hogy mekkora büdzséből kell dolgozni: nyilván több pénzből könnyebb lenne gazdálkodni, szélesebb körből lehetne válogatni kosarasokat. Nikola Vladovics mindenképpen jobb választás mint az amerikai Kyle Luckett: a horvát kosaras szerepelt U16-os válogatottban, képzett játékos, jó alapokkal rendelkezik.

A képzettségre és a jó alapokra biztosan szükség is lesz, hiszen ma este hat órakor azt a Kecskemétet fogadják a pécsiek, amelyben két remek center, Bencze Zoltán és Csorvási Milán vitézkedik. Az alföldi gárdával a felkészülési időszakban már összecsapott egyszer a PVSK – akkor Sztojan Ivkovics csapata bizonyult jobbnak.

– A kecskemétiek csapatvédekezése egészen kiváló – mondta el lapunknak Csabay Ádám, a pécsiek irányítója. – Éppen ezért nem könnyű a felállt védelmük ellen játszani. De felkészültünk erre is: a héten a gyorsindításokat, az azonnali támadásokat gyakoroltuk, s bízunk abban, hogy ez eredményes lesz.

Csabay Ádám az előző szezonban Kecskeméten játszott, így akár súghatna is a pécsi trénernek egy-két trükköt, hogyan lehetne megverni a Lauber Dezső Sportcsarnokban a jó erőkből álló Ivkovics-csapatot. Legalábbis ha ilyen egyszerű lenne a világ.

– Azért az roppant vicces lenne, ha én adnék tanácsot Szrecsko Szekulovicsnak: a vezetőedzőnk természetesen nagyon jól felkészült a Kecskemétből, szóval nem hiszem, hogy tudnék neki újat mondani – válaszolta felvetésünkre az irányító. – A vendégek erőssége egyébként egyértelműen az összeszokottság: Kelley, Wittmann, Dénes és Bencze korábban éppen Pécsett ért el sikereket, ők már pontosan tudják, egy-egy támadásnál hol a másik, s védekezésnél kinek mit kell csinálnia egy-egy zárás után. S hogy jóban vagyok-e velük? Persze, miért ne lennék? Mondjuk azért vicces lesz Wittmann Krisztiánt fogni azok után, hogy mennyit edzettünk együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!