Sport

2011.10.15. 20:42

Kikapott a Kecskeméttől a házigazda PVSK kosárcsapata

Akadozott a pécsiek támadójátéka, így könnyen nyert a Kecskemét. Ismét centerposzton volt gyenge a PVSK.

F. Z. (Dunántúli Napló)

Na, és mennyi lesz a vége, kérdeztük az egyik pécsi szurkolót a szünetben. Közte tíz, jött a válasz azonnal. Oké, de ki nyer, szegeztük neki az újabbat. Hát mi, vágta rá. Majd pillanatnyi hallgatás után folytatta: de sajnos sanszosabb, hogy ők.

Értettük a pesszimizmusát: a pécsiek ugyan a szünetben még nem álltak rosszul, ám gyaníthatóan mindenki érezte a csarnokban, hogy valami hiányzik a hazaiaktól. Mondjuk egy izmos centerjáték, ami a legutóbbi fordulóban, a Szombathely ellen is hiányzott. Ne legyünk azért igazságtalanok: Eilingsfeld János jó napott fogott ki, nem igen lehetett tartani – de az is látszott, hogy ő egyedül kevés lesz a Bencze-Csorvási duó ellen. A hazaiaknál ugyan pályára lépett Nikola Vladovics, az új szerzemény, de (fogalmazzunk finoman) nem váltotta meg a világot – tizenhat perc alatt egyetlen pontot gyaníthatóan még egy, a lelátóról a pályára küldött szurkoló is dobott volna. A pécsiek hazai bemutatkozása kapcsán a leginkább fájó talán az, hogy a Kecskemét nem is játszott szenzációsan – de ezúttal ennyi is elég volt a PVSK ellen.

A szurkoló egyébként majdnem eltalálta. Tizenegy lett közte. És ők nyertek.

Pécsi VSK-Pannonpower – T.O.M. Controll Kecskemét 61-72 (17-19, 16-18, 12-18, 16-17)

Férfi kosárlabda NB I., Pécs, 800 néző. V.: Földházi, Benczúr, Szabó G. PVSK: Vaszojevics 11, Kovács P., Csirics 13/9, Tóth N. 11/3, EILINGSFELD 19/3. Cs.: Vladovics 1, Csabay 3/3, Deák 3, Bíró. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Kecskemét: Kelley 13/6, WITTMANN 16/6, Radonjics 9/9, Dénes 5/3, BENCZE 11. Cs.: Vukadinov 6/3, Hegedűs 9, Csorvási 3. Szakmai igazgató: Sztojan Ivkovics.

Szrecsko Szekulovics: – A jobb csapat győzött. A Kecskemét sokkal jobban játszott, sok támadólepattanót szedtek. A támadásunk volt ma gyenge: hazai pályán 61 ponttal meccset nyerni lehetetlen.

Sztojan Ivkovics: – Sajnálom, hogy pont Pécsen kellett az első idegenbeli győzelmünket megszerezni, hiszen ez a város mindig közel fog állni a szívemhez. Átalakult a csapatunk a tavalyihoz képest, de működik ez a rendszer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!