Sport

2011.11.30. 15:02

Miért távozott Szrecsko Szekulovics?

Összesen másfél havi bérrel tartoztak a távozó szerb vezetőedzőnek a pécsi kosárlabdacsapatnál.

F.Z. (Dunántúli Napló)

Szrecsko Szekulovics hirtelen távozása a csapat vezetését is meglepte. Bán Gábor ügyvezető nem is titkolta csalódottságát.

– Kétéves szerződést írtunk alá vele, a légiósokat az ő kérésére hoztuk ide – mondta el lapunknak Bán Gábor. – A Zalaegerszeg elleni találkozó után még együtt örültünk a győzelemnek, s beszéltünk arról, mi lehet a Paks ellen. Teljességgel érthetetlen ez, ami történt.

Felvetésünkre, miszerint az „érthetetlen” szót kezeljük a helyén, hiszen nyilvánvaló, hogy Marosvásárhelyen sokkal jobb fizetést kap a szerb tréner, mint Pécsett, Bán Gábor is árnyalta a képet.

– Tény, hogy másfél havi bérrel tartoztunk még neki, így valóban bármikor elhagyhatta a csapatot, nincs jogunk pereskedni. Azt tudom, hogy őt személy szerint a fizetésbeli csúszások mellett az is zavarta, hogy honosítani kellett volna az edzői diplomáját, s ehhez neki nem volt kedve, mondván, nagyon hosszú ideje dolgozik a kosárlabdában. Összességében nagyon csalódott vagyok Szrecsko lépése miatt.

A távozás mellett a szurkolókat leginkább az érdekli, ki lesz az új edző. Az ügyvezető szerint nincsenek könnyű helyzetben.

– Ez nem az az időszak, amikor állásnélküli edzőkkel van tele a piac. Ráadásul nekünk nagyon gyorsan kell megtalálni
a lehető legjobb megoldást, hiszen nincs szünet a bajnokságban, hétről hétre fontos mecscseket játszunk. Az biztos, hogy nagyon mozgalmas napoknak nézünk elébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!