Sport

2011.11.04. 18:09

Pécs 2010: Albert Tamás lesz az új ügyvezető

Eldőlt, hogy november 15-től Albert Tamás személyében új ügyvezetője lesz a Pécs 2010-et működtető kft-nek. A női kosárlabdacsapat szombaton először játszik rangadót ebben a bajnokságban, a Ferencváros vendége lesz.

Horváth L. (Dunántúli Napló)

Taggyűlést tartottak pénteken a Pécsi Női Kosárlabda Kft-nél, amely a női NB I-es csapatot működteti.

– Ezen a tulajdonosok megegyeztek az ügyvezető személyéről, aki november 15-i hátállyal én leszek – mesélte Albert Tamás. – Hivatalossá csak akkor akkor válik, amikor a cégbíróság bejegyzi. Közgyűlési jóváhagyás is kell, de nem olyan hangnemben zajlott le a taggyűlés – amelyen minden tulajdonos, így az önkormányzat is képviseltette magát – hogy bárki is keresné a kiskaput. Nem hiszem, hogy esetleges városházi vétóval kellene számolni. November 15-ig Rózsa Gábor ellátja az ügyvezetői feladatokat.

---------------------------------------------------------------------
Ön szerint hol végeznek a pécsiek a bajnokságban? Szavazzon a középső hasábban!
---------------------------------------------------------------------

A Dunántúli Napló úgy értesült, hogy Rózsa munkaviszonya megmarad a kft-nél, a tapasztalatát és a kapcsolatrendszerét nem ügyvezetői, hanem más munkakörben hasznosítják majd.
 
Közben a játékosok készülnek a szombati, a Ferencváros elleni bajnoki mérkőzésre. Bár nem tesz jót a hangulatnak, hogy nem szűntek meg a pénzügyi gondok.

– Ebben az idényben még nem kaptam fizetést, és ez nálam már egzisztenciális kérdés – panaszkodott Zseljko Djokics, a Pécs 2010 vezetőedzője, aki hozzátette: – Eddig le a kalappal a játékosok előtt, többet produkáltak a bajnokságban annál, amit vártam. Extrát nyújtottak, de ne gondolja senki, hogy minden szép és minden jó. Nehéz úgy motiválni valakit, hogy nem jut a szerződésben rögzített pénzéhez, hogy tartoznak neki. De erről nem is szeretnék többet elárulni. Mindenesetre egy rossz szót nem mondhatok róluk, csak dicsérni tudom őket.

Extra teljesítmény kell az FTC ellen

Ilyen esetekben mindig felvetődik, hogy nem kell-e tartani az esetleges bojkottól. Nos, ellátogattunk a péntek esti edzésre. Azt tapasztaltuk, hogy a közös videózáson és utána a gyakorláson minden játékos ott volt, még a sérültek is. Úgy tűnik, szombaton mindenki elutazik a fővárosba, és játszik is az FTC ellen.

– Extra teljesítmény kell ahhoz, hogy nyerjünk ellenük idegenben – mondta Zseljko Djokics. – A Győr ugyan legyőzte őket, de a Fradi már 15 ponttal is vezetett. A zöld-fehéreknek erős a keretük, benne rutinos kosarasokkal, néhányan harmincon felüliek. Legalább öt olyan játékosuk van, akik válogatottak voltak. Englert Orsolya, Szlimák Hajnalka, Vida Anna, Turóczi Nikolett és Hegedüs Rita is szerepelt már a legjobbak között. Edzőjük, Farkas Sándor idehaza már mindent megnyert, amit lehetett, kiválót nyújtott férfi- és női csapatokkal is.

Érdekesség, hogy a Ferencvárosban több ex-pécsi kosarazik, Russai Petra, Ruják Nóra, Turóczi Nikolett és Tamás Rita is megfordult már a mecsekalji klubban. A Pécs 2010 viszont nem a legjobb előjelekkel várja az első rangadót.

A rivális Sopron és a Győr is jön még az idén

A női kosárlabda Euroligában – amely most a pécsi csapat nélkül zajlik – négy fordulón vannak túl a csapatok. A két érdekelt magyar együttes, a Sopron és a Győr egyaránt egy győzelemmel és három vereséggel áll, de más-más csoportban vannak. Legutóbbi eredményeik: Győr – Galatasaray (török) 82-106, Fenerbahce (török) – Sopron 91-60. Az A-t veretlenül a Galatasaray vezeti, itt a Győr hetedik. A B-ben a spanyol Halcon Avenida 100 százalékos, , de még a Fenerbahce sem kapott ki, a Sopron ötödik. A három csoportban (az A-ban és a C-ben 8-8, a B-ben 7 résztvevővel) álló mezőnyben a litván Kaunas és a francia Tarbes eddig még nem nyert. A legutóbbi kör meglepetése a spanyol Valencia 67-59-es hazai veresége volt a cseh Prágától.

A hazai bajnokságban a Pécs 2010 a nagy riválisai közül az alapszakaszban a Győrrel és a Sopronnal két, egymást követő hétvégén játszik, mindkettő még idén Pécsre jön. A győriek elleni meccs november 27-én, vasárnap, a soproniak elleni pedig december 4-én, szintén vasárnap 18 órakor lesz a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!