Sport

2011.11.06. 21:48

Sors Tamással győzött az egyetemi csapat Budapesten

Minden idők egyik legszínvonalasabb egyetemi-főiskolai úszóbajnoksága zajlott vasárnap a Komjádi uszodában, mivel válogatott versenyzők sora vállalta a fellépést az általuk látogatott felsőoktatási intézmények csapataiban.

(MTI)

Rajtkőre állt többek között Cseh László (Budapesti Műszaki Egyetem), Gyurta Dániel (Budapesti Kommunikációs Főiskola), Biczó Bence (Pécsi Tudományegyetem), Risztov Éva (Debreceni Tudományegyetem), Takács Krisztián (Dunaújvárosi Főiskola), valamint a közelmúlt válogatottjai közül Bodor Richárd és Financsek Gábor (szintén pécsi színekben), továbbá az épekkel egy medencében vállalta a versenyzést a paralimpiai bajnok Sors Tamás.

A házigazdákat, azaz a rendező Budapesti Műszaki Egyetemet képviselő, a nyári Universiadén triplázó Cseh László valamennyi, a programban szereplő számban elindult, így összesen kilenc éremmel zárta a viadalt (öt arany, valamint két-két ezüst és bronzérem). Cseht az egyéni számok közül 50 gyorson előzte meg Takács Krisztián, 100 mellen pedig Gyurta Dániel, 100 pillangón ugyanakkor nagy csatában sikerült legyőznie Biczó Bencét (emellett nyert még 100 gyorson, 100 háton és 200 vegyesen is).

Érdekesség, hogy a 4x100 méteres vegyes váltóban a pécsi egyetem B-csapata diadalmaskodott úgy, hogy pillangóban náluk úszott Sors Tamás – Biczó az A-csapatba került –, megelőzve a Csehvel felálló BME-kvartettet.

A hölgyeknél Risztov Éva igazán kitett magáért: hat egyéni számban győzött, így az aranyérmek tekintetében ő lett a bajnokság legeredményesebbje.

A viadalt záró speciális számban – 10x50 méteres gyorsúszás – a Budapesti Corvinus Egyetem „megaváltója” győzött a pécsiek és a BME előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!