Sport

2011.12.13. 15:53

Foci NB I: Dibusz ára csaknem százmillióra nőtt

Még csak huszonegy éves, de úgy véd, mint a nagy öregek. Dibusz Dénes a PMFC labdarúgócsapatának legértékesebb játékosává nőtte ki magát, a mértékadó www.transfermarkt.de internetes oldal háromszázezer euróra (mintegy 91 millió forint) taksálja az árát.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Nagyon ritka, hogy egy játékos teljesítményéről teljesen egyöntetűek legyenek a vélemények. Már pedig ha Dibusz Dénesről kérdeznénk szurkolókat, szakembereket, csapattársakat, mindenki ugyanazt mondaná: a mindössze huszonegy éves kapus remek őszt zárt, nagymértékben neki is köszönhető, hogy a PMFC a hatodik helyen telel. Kíváncsiak voltunk arra, ő hogy értékeli saját magát.

– Összességében elégedett vagyok, szerintem sem volt rossz ez a félév – mondta lapunknak Dibusz Dénes. – De tudom, hogy voltak hibák, amiket ki kell javítani, és még tudok előrébb lépni.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Dibusz Dénes másfél évig még mindenképpen a PMFC-ben akar maradni
[/caption]

Ha voltak is hibák, nem azok voltak túlsúlyban – különben a fiatal kapus értéke nem emelkedett volna ugrásszerűen a mértékadó www.transfermarkt.de internetes oldal szerint. Amikor 2010 októberében írtunk a PMFC játékosainak áráról, akkor Dibusz 75 ezer eurót ért. Mára ennél jóval többet kóstál: 300 ezer euróval (mintegy 91 millió forint) ő a piros-feketék legértékesebb futballistája, megelőzi például a kétszeres gólkirály Bajzát Pétert is.

– Ez tényleg jó dolog, hiszen vannak nálam híresebb játékosok is a keretünkben, olyanok, akik komolyabb karriert befutottak már. Most így alakult, hogy én vagyok a legértékesebb. Sok mindentől függ ez, például az életkortól is: a fiatalok ára általában egyre feljebb kúszik. Ez egy szubjektív adat, semmi több. Egyébként is, mindenki annyit ér, amennyit adnak érte – beszélt háromszázezres áráról a fiatal kapus.


Aki nem csak a pályán nyújtott teljesítménye miatt szimpatikus szinte mindenkinek. A sikerek ellenére is a földön maradt, ugyanolyan szerény, mint mondjuk két évvel ezelőtt.

– Nekem ez természetes! Nincs mire nagyképűnek lennem! – intézi el megjegyzésünket egy kézlegyintéssel.
Ha valamire, Dibusz Dénes emberi tulajdonságaira nagyon büszkék lehetnek a szülei. A sellyei kissrácból egyébként édesapja „unszolására” vált futballista – mit mondjunk, jó szeme volt Dibusz Ferencnek.

– Apa „erőltette” a futballt már kisgyerekkoromban. Ő is focizott, de nem komoly szinten, tehát semmi olyat nem tett a futballpályán, amiből ennek kellett volna kisülnie. A szüleim egyébként igyekeznek a földön tartani. Érdekes, hogy az értékelés tekintetében sokkal szélesebb skálán mozognak, mint én: egy jó meccs után nagyon dicsérnek, egy roszszabb után viszont kapom rendesen a kritikát. Én sokkal inkább szeretek az arany középútnál maradni! – árulta el a Dininek becézett kapus.

Akit persze, látva teljesítményét, már biztosan vinne néhány hazai és külföldi csapat is. Egyelőre azonban hiába kopogtatnak a kérők az őt képviselő menedzseriroda ajtaján – Dibusz egy ideig még biztosan a PMFC játékosa marad.

– Most még semmiképpen sem szeretnék váltani! Úgy érzem, nem állok még készen a feladatra, és nem is akarok görcsösen külföldre szerződni. A legfontosabb, hogy védjek, márpedig itt, a PMFC-nél él felém a bizalom. A szerződésem 2014-ig köt a klubhoz, vagyis ha pénzt akarnak értem kapni, akkor előtte el kell adjanak. Másfél évig mindenképpen a Pécsben gondolkodom, de meglátjuk, mit hoz a jövő: ha nagyobb célokért küzdhetünk, akkor akár hosszabb távon is számolhatnak velem – fogalmazott az U21-es válogatott keretéhez tartozó tehetség.

Dibusz Dénes névjegye

Születési hely/idő:

Pécs, 1990. 11. 16.

Posztja: kapus

Magasság: 188 cm

Klubjai: PMFC, Barcs (kölcsön)

Tizenkét éves koráig Sellyén élt, majd családjával együtt a futball és az iskola miatt Pécsre költözött. A PTE Közgazdasági Karán a Kereskedelem és Marketing szakon harmadéves hallgató. Meghívták az U21-es válogatottba, de mérkőzésen még nem húzhatta magára a címeres mezt. A PMFC-vel idén nyáron bajnoki címet ünnepelhetett az NB II-ben.

Pécs, 1990. 11. 16.

Posztja: kapus

Magasság: 188 cm

Klubjai: PMFC, Barcs (kölcsön)

Tizenkét éves koráig Sellyén élt, majd családjával együtt a futball és az iskola miatt Pécsre költözött. A PTE Közgazdasági Karán a Kereskedelem és Marketing szakon harmadéves hallgató. Meghívták az U21-es válogatottba, de mérkőzésen még nem húzhatta magára a címeres mezt. A PMFC-vel idén nyáron bajnoki címet ünnepelhetett az NB II-ben. Dibusz Dénes másfél évig még mindenképpen a PMFC-ben akar maradni -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!