Sport

2012.03.26. 18:25

Nincs mese, simán nyert az erősebb csapat

Hazai pályán először játszott teljesen alárendelt szerepet a PMFC labdarúgócsapata, a Videoton bizonyította, hogy nem csak papíron jobb együttes. A piros-feketék a második félidő elején egy ideig szorongatták ellenfelüket, de a tizenegyes mindent eldöntött.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

A szombati mérkőzés fényében látszik csak igazán, mennyit ért a kecskeméti győzelem. A PMFC ugyanis sima vereséget szenvedett a Videoton ellen, s miután két héttel ezelőtt a Ferencváros is megverte hazai pályán, létfontosságú volt az idegenbeli bravúr.

Nyilván bravúrra készültek most is a piros-feketék. Mészáros Ferenc vezetőedző a találkozó előtti nyilatkozataiban azt fejtegette, hogy a székesfehérváriak talán nincsenek mentálisan a topon, amit ki lehet használni. Sajnos nyugodtan kijelenthető: nem csak mentálisan, hanem fizikálisan és játékban is a topon voltak. Paulo Sousa együttese majdnem végig uralta a mérkőzést, gyorsan és pontosan futballozott, s nem mellesleg jól sáfárkodott a helyzeteivel. Nikolics Nemanja berúgta, amit lehetett, védekezésben pedig kevés hibát vétettek a vendégek.

A pécsiek sajnos sokkal többet. Az első gólnál rossz volt nézni, hogy senki sem tud felszabadítani, Nikolics pedig nyugodtan kapura fordult, a második pedig már-már megalázó volt – kigurigázták a hazaiakat. A mérkőzést eldöntő harmadik találat pedig egyértelműen Markovics hibája volt, Brachi alaposan megetette a pécsi balhátvédet, aki aztán teljesen feleslegesen felrúgta a 16-oson belül.

A PMFC játékában azért akadt egy-két pozitívum is. Ilyen például, hogy Horváth Zsoltot meg lehetett játszani a vendégvédők között (sajnos gólt nem tudott rúgni), Andorka Péter a Kecskemét után most a Videotonnak is betalált, s a szünetben behozott Solomon Okoronkwónál is jó helyen volt a labda – úgy tűnik, csak meg kellett találni a számára megfelelő posztot. Amikor kellett, megtartotta, majd pontos passzokat adott társainak, vagy ha lehetett, veszélyesen kanyarított középre a jobb oldalról.

Gól azonban ezekből a próbálkozásokból sem jött össze, így a vendégek ha nem is könnyedén, de azért kellő magabiztossággal gyűjtötték be a három pontot. Ezzel maradtak harmadikak, a pécsieknek azonban egy helyezésbe került a vereség: miután a Diósgyőr nagy nehezen legyűrte az Újpestet, megelőzte Mészáros Ferenc együttesét. Persze ki hitte volna, hogy március végén azt nézegethetjük majd, hogy a PMFC éppen ötödik vagy hatodik?!

Külön fejezetet érdemel a két szurkolótábor hangpárbaja. A pécsi B-közép és a fehérvári drukkerek az egész mérkőzés alatt egymásnak feleselgettek, természetesen nem éppen irodalmi stílusban. A rendőrségtől megtudtuk, a verbális „ütésváltáson” kívül más nem történt, vagyis ezúttal elmaradt a már-már szokásos ökölharc.

Hol van Todorovics?

A szombati mérkőzésen a pécsi szurkolók túlnyomó többsége Nenad Todorovicsot emlegette. A tavaszi szezonból már négy mérkőzés lement, a szerb játékosnak azonban se híre, se hamva, nem kerül pályára – pedig amióta a PMFC-ben futballozik, rendszerint a védelem legmegbízhatóbb pontja volt.

Most, a Videoton ellen is szükség lett volna rá, a két belső védő, Goia és Csausics ugyanis nem mindig állt a helyzet magaslatán. Amiben egyikük sem veheti fel a versenyt Todoroviccsal, az a mentalitás: a parkolópályán pihenő futballista sokat segített társainak azzal, hogy űzte-hajtotta őket.

Todorovics egyébként már rég felépült sérüléséből, amit még a felkészülés során szenvedett el, így nem csoda, hogy elmondása szerint már bevethető. Csak arra vár, hogy Mészáros Ferenc betegye a csapatba.

K. Mayer András (Dunántúli Napló) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!