Sport

2012.04.02. 13:20

Már nem Mészáros Ferenc a vezetőedző a PMFC-nél

A PMFC-MATIAS vezetőségének döntése alapján a mai naptól nem Mészáros Ferenc látja el a vezetőedzői teendőket a klub NB I-es csapatánál.

KMA (Dunántúli Napló), zsj, dg (bama.hu)

A PMFC a 22. forduló után 33 ponttal a hatodik helyen áll a tabellán. Nem kérdés, ez dicséretes teljesítmény egy újonctól, a játékosállomány alapján nyugodtan kijelenthető, körülbelül ez a maximum, amit ez a csapat elérhet. Vagy mégsem?

Tavasszal a piros-feketék mindkét hazai bajnokijukat elbukták, a Ferencvárostól 2-0-ra, a Videotontól 3-1-re kaptak ki. Az eredményeknél sokkal bosszantóbb, hogy a játék pocsék volt, a produkció nyomokban sem emlékeztetett arra, amit ugyanezek a futballisták ősszel nyújtottak a Debrecen, vagy éppen a Győr ellen. Hasonló játékkal például a Fraditól biztosan nem szenvedett volna vereséget Mészáros Ferenc együttese – ez alapján tehát mégis csak maradt bennünk némi hiányérzet.

S úgy tűnik, nem csak bennünk maradt, hanem a klub vezetőségében is. Tegnap, nem sokkal dél után rövid közlemény érkezett a PMFC-től, amelyben ez állt: „A PMFC-MATIAS vezetőségének döntése alapján a mai naptól nem Mészáros Ferenc látja el a vezetőedzői teendőket a klub NB I-es labdarúgó-csapatánál. Az ügyben bővebb tájékoztatást a szerdai napra ígér a vezetőség.”

Természetesen megpróbáltunk több információt kicsikarni a klub vezetőitől. Matyi Dezső, a csapat tulajdonosa udvariasan Bérczy Balázs klubigazgatóhoz irányított minket, aki azonban tartotta magát a szerdai bejelentéshez. Így hiába kérdeztük meg tőle, miért váltak meg Mészárostól, miként azt is, hogy ki lesz az új vezetőedző. Csupán azt „árulta el”, hogy a hétfő délutáni edzést a Mink Olivér–Mucha József másodedzőpáros tartja.

A tegnapi hír után természetesen már mindenki azt találgatta, ki kerül Mészáros helyére. Néhány név villámgyorsan felmerült, s egy-kettőnek lehet is némi alapja. Az utóbbi két hazai bajnokin ugyanis többen láttak ismert szakembereket a pécsi stadionban: az egyikük Marijan Vlak, akit le is fotóztak meccsnézés közben. A horvát tréner utoljára a Vasasnál dolgozott, de nem is olyan régen távozott Angyalföldről. Hallani lehet arról is, hogy a szerb Tomiszlav Szivicset látnák szívesen a PMFC-nél (ő legutóbb Kecskeméten volt vezetőedző), miként Mészöly Géza neve is bekerült a köztudatba.

Ugyanakkor azon sem lennénk meglepődve, ha házon belül találnának megoldást a PMFC-nél. A két másodedző közül például Mink Olivérnek megvan a pro licence, ráadásul fiatal, ambiciózus tréner. Mellette szól, hogy természetesen nagyon jól ismeri a csapatot, tisztában van a problémákkal és azzal is, hogyan lehetne ezeket orvosolni. Szerdán kiderül, ki lesz a befutó.

Mislenyben már tudják?

A kozármislenyi labdarúgócsapat hivatalos weboldalán néhány percig "Újabb korábbi edzőnk az NB I-ben" címmel volt olvasható egy anyag, amelyet gyorsan eltávolítottak. Sajnos a tárolt változatot sem sikerült előcsalogatni a népszerű keresőből, de elképzelhető, hogy a PMFC edzőjének utódlásáról volt benne szó: "Ifj. Mihalecz István és Bene Ferenc után harmadik NB I-es edzőt adja Egyesületünk. Mészáros Ferenc..." Ennyi látható a Google-ben, és az, hogy egy órával ezelőtti a cikk.

A Dunántúli Napló információja szerint a mislenyi weboldalra kitett anyagból kiderült, hogy Mészáros Ferenc helyére az eddigi másodedző, Mink Olivér kerül majd, aki korábban a mislenyi U19-es csapat trénere volt.

Jelenleg két korábbi kozármislenyi edző dolgozik az élvonalban: ifjabb Michalecz István a Siófoknál, Bene Ferenc a Pápánál.

Pécsi edzők, mióta Matyi Dezső a tulajdonos a PMFC-nél

Mészáros Ferenc - 2011.03.16. - 2012.04.02.
Kiss László  - 2010.06.15 - 2011.03.15.
Várhidi Péter- 2009.12.01. - 2010.06.14.
Márton Gábor - 2009.11.03 - 2009.12.01. (két mérkőzésre vállalta csak)
Botos Antal  2009.05.04. - 2009.11.03
Róth Antal 2008.08.26. - 2009.05.04.
Nagy Tamás 2007-09-19 - 2008.08.25.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!