Sport

2012.05.04. 13:46

Női kosár: Pécs megszünteti az együttműködést az NB I-es csapattal

A város a jövőt nem a Pécs 2010-zel, hanem a PTE-PEAC-cal képzeli el. A pécsi női kosárlabdasport szempontjából nagyon fontos döntést sajtótájékoztatón jelentette be Páva Zsolt polgármester.

Horváth L. (Dunántúli Napló)

Lehet, hogy a döntés sokak számára meglepő, de a háttérben már régebb óta folytak a tárgyalások. Páva Zsolt polgármester bejelentését – miszerint a város megszünteti az együttműködést a Pécs 2010-et működtető kft-vel – felgyorsította a kft. csütörtöki taggyűlése.

– Bár kértünk, nem kaptunk érdemi tájékoztatást a társaság tartozásairól, pénzügyi helyzetéről, emiatt pedig nem tudunk felelősséget vállalni a klubért. A Nemzeti Adó és Vámhivatal nyomozása sem a bizalmat erősítő tényező  – közölte Páva Zsolt a sajtótájékoztatón, majd hozzátette: az önkormányzat a jövőben a PTE-PEAC női együttesét támogatja.

Még nem tudni, hogyan milyen lesz az új tulajdoni hányad, de a PTE-PEAC-nál a tulajdonosi körnek az önkormányzat és az egyetem mindenképpen tagja lesz. Mivel a PTE-PEAC az NB I. B-ben csak a negyedik helyen végzett, automatikusan nem jutott fel, ősztől mégis szeretne az élvonalban indulni. Erre más klub visszalépése vagy becsődölése miatt látnak is esélyt. De akkor sem esnek kétségbe, ha idén továbbra is csak az NB I. B-ben játszhatnak, onnan egy éven belül az NB I-be szeretnének kerülni.

Három esztendőn belül az élvonalban a bajnoki cím és a nemzetközi kupaszereplés a cél. Ha már ősztől lesz élvonalbeli indulás, akkor névszponzor is áll a csapat mellé. Amennyiben még idén lesz NB I., abban az esetben Zseljko Djokicsot szeretnék vezetőedzőnek. A polgármester – aki szerint az is elképzelhető, hogy ugyanabban az idényben két NB I-es csapata lesz Pécsnek – bedobott még két nevet: Rátgéber László, a férfi válogatott szövetségi kapitánya szakmai segítséget nyújt majd a PTE-PEAC-nak, amelynek Mészáros Zalán lesz a menedzsere.

Ha az önkormányzat erre a lépésére már tavaly sor kerül, amikor az Autopark PVSK jogot nyert az élvonalra, akkor egy évet és rengeteg pénzt meg lehetett volna spórolni. De az is biztos, hogy városi (plusz)segítség nélkül nem lenne bronzérem és talán már Pécs 2010 sem.

Iványi Dalma kapcsán Páva Zsolt megjegyezte: megbízható forrásból tudja, hogy ősztől várhatóan külföldön folytatja pályafutását.

Horváth L. (Dunántúli Napló) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!