Sport

2012.06.21. 10:43

Női kosár: a szándék megvan, de a papírokat nem juttatták el a FIBA-hoz

Megpróbáltuk kinyomozni, hogy miként áll a Pécs 2010 ügye, valóban indulni akar-e az Európa Kupában.

PÉCS–BUDAPEST

„A bekért szándéknyilatkozatok szerint a nőknél a Győr és a Sopron az Euroligában, míg a Pécs és a Baja az Európa Kupában kíván részt venni” – adott tájékoztatást hétfőn Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének ügyvezető igazgatója. „A férfiaknál a Szolnok és a Körmend egyaránt az Eurochallenge Kupában szerepelne.”

A végső döntés a szövetség pénteki elnökségi ülésén születik meg.

Megpróbáltuk kinyomozni, hogy miként áll a Pécs 2010 ügye, valóban indulni akar-e az Európa Kupában. Bodnár Péter elmondta, a nemzetközi szövetség (FIBA) jelezte feléjük, hogy a pécsiek a megadott határidőig (június 18.) nem küldték el a szükséges dokumentumokat. Jelen pillanatban tehát az a helyzet, hogy a június 11-én kelt szándéknyilatkozat alapján szeretnének indulni a nemzetközi sorozatban, ám azóta nem tettek lépéseket annak érdekében, hogy ez megvalósuljon.

Megpróbáltuk elérni Rózsa Gábor technikai igazgatót, de nem jártunk sikerrel, az ügyvezető igazgató, Iványi Dalma pedig Bulgáriában tartózkodik.

Érdekes a Baja helyzete is. Bár a csapat alig élte túl a szezont az anyagi problémák miatt, s arról lehetett hallani, hogy nem is vállalja az élvonalbeli indulást, most mégis szerepelne az Európa Kupában. Pénteken kiderül, hogy a szövetség zöld jelzést ad-e a klubnak.

A Pécs 2010, a Baja, valamint a másodosztályt megnyerő Szeged sorsa az első osztályba vágyó PEAC miatt is fontos. Úgy tudjuk, a Pécs 2010 és a bajaiak valamilyen formában megpróbálnak együttműködni, míg a szegediek még nem tudják, neveznek-e az A-csoportba. Ha nem teszik, egy hely máris szabad lesz az élvonalban, ám a PEAC csak negyedik lett, előtte még ott áll a Kanizsa DKK és a TFSE is...

PÉCS–BUDAPEST -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!