Sport

2012.08.20. 14:38

Coulibaly volt a Debrecen nyerő embere, mesterhármast ért el

Kikapott szombaton a PMFC-MATIAS labdarúgócsapata a Debrecentől, de a 3-2-es végeredmény miatt csak bosszankodni lehet, szégyenkezni nem kell. A pécsiek ugyanis több mint egy órán át jól futballoztak – aztán jött Coulibaly...

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Nagyon szomorúnak tűnt a mérkőzés után – jegyeztük meg Supka Attilának, a PMFC vezetőedzőjének.

– Vegyes érzések kavarogtak bennem. Nagyon bosszantott, hogy jól futballoztunk, jól játszott a csapat, megvalósította azt, amit elterveztünk, a Loki fölé nőttünk. Sok helyzetet alakítottunk ki, gólokat is lőttünk. A Debrecen viszont sajnos úgy tudott két gólt lőni a büntető után, hogy addig lehetősége sem volt erre.

– Mi okozhatta ezt az összeomlást? Nem koncentráltak eléggé a játékosok, netán elfáradtak?

– Maga az a tény, hogy kaptunk gyorsan két gólt. Egyszerűen nem volt időnk arra, hogy a tizenegyes után rendezzük a sorokat. Mindez megfogta a csapatot, látszott, hogy megzavarodtak a játékosok. A harmadik gólt már úgy kaptuk, hogy rosszul helyezkedtünk, pedig ez nem jellemző ránk.

– Bosszankodni lehet, de szégyenkeznivalójuk nincs.

– Valóban nem kell szégyenkeznünk. De ha az utolsó három meccsünket nézzük, lehetne tíz–tizenkét pontunk is. A Debrecennél sokkal jobban futballoztunk, azt is mondhatnám, hogy lefutballoztuk őket.

– Dibusz nagyot hibázott a második gól előtt, de a csatárok is kihagytak jó néhány helyzetet. Ilyenkor mindenkit „elővesz” a vezetőedző?

– Egyelőre senki nem kapott semmit, még nem volt értékelés. De ilyen esetekben ugyanolyan felelősség terheli a csatárokat, mint a kapust: 2-0-nál lehetett volna 3-0, 2-1-nél pedig 3-1 a javunkra.

                      PMFC–Debrecen 2-3 (0-0)
                       Labdarúgó NB I., 4. forduló.
                     Pécs, Újmecsekalja, 2500 néző. 
                              V.: Andó-Szabó 7.

* PMFC: Dibusz 5 – Fodor 6, Csausics 6, Krejci 7, Zseljkovics 6 – Akassou 6 – Bodnár 6 (Harsányi –, 81.), Wittrédi 6 (Nagy O. 5, 57.), Uzoma 6 – Bajzát 5 (Okoronkwo 7, 35.), Grumics 5. Vezetőedző: Supka Attila.
* Debrecen: Polekszics 6 – Nagy Z. 5, Simac 5, Mészáros 6, Korhut 5 – Ramos 6 (Spitzmüller –, 80.) – Kulcsár 5 (Bouadla 6, a szünetben), Bódi 5 (Sidibe 5, 57.), Szakály P. 6, Rezes 6 – Coulibaly 8. Vezetőedző: Kondás Elemér.
Sárga lap: Okoronkwo (40.), Akassou (62.), ill. Nagy Z. (43.), Rezes (44.), Bouadla (53.), Szakály P. (73.), Spitzmüller (90.).

1. perc: Wittrédi 20 méterről lőtt, Polekszics védte a jobb alsóba tartó labdát.
23. perc: Wittrédi jobbról középre adott, Bajzát 13 méterről kapásból kapura küldte a labdát, amelyet a jobb alsó sarok elől ütött ki Polekszics.
27. perc: Csausics jobbról középre ívelt, a védők által üresen hagyott Grumics azonban elhamarkodta a helyzetet, 10 méterről gyenge lövést küldött kapura, Polekszics védett.
47. perc: Okoronkwo kicselezte védőjét, majd 12 méterről, középről jobbal higgadtan félmagasan a kapu bal oldalába lőtt (1-0).
60. perc:
Okoronkwo jobbról laposan középre adott, Krejci 5 méterről a kapuba továbbította a labdát (2-0).
64. perc:
Rezes 15 méterről a jobb alsót célozta meg, Dibusz szögletre ütötte a labdát.
65. perc: Bodnár adott be jobbról laposan, Nagy Olivér közelről kapura perdített, Polekszics védett, de a labda kipattant róla, az egyik védő Grumicsot találta el vele, majd végül a kapusnál landolt.
69. perc: Uzoma ütközött a 16-oson belül Rezessel, a játékvezető büntetőt ítélt. Coulibaly jobbal a kapu jobb oldalába helyezett (2-1).
74. perc: Dibusz futott ki a 16-oson kívülre, elfejelte a labdát, ám éppen Coulibalyhoz, aki 27 méterről, balról kapásból az üres kapuba emelt (2-2).
79. perc:
Addig pattogott a labda a pécsi 16-oson belül, amíg Sidibe balról középre nem adott, Coulibaly pedig 5 méterről a hálóba gyötörte (2-3).
82. perc: Uzoma ívelt be jól balról, Grumics húsz centivel csúsztatott a bal kapufa mellé.
84. perc: Okoronkwo emelt balról lágyan középre, Grumics 10 méterről fejelt, a labda a felső lécet találta el.

Címkék#Pécs#pmfc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!