Sport

2012.08.18. 16:55

Joó Melitta eltökélt, olimpiai bajnok szeretne lenni

Korábban megpróbálkozott a súlyemeléssel, aztán átpártolt a bunyóhoz, de lovagol is.

Horváth L.

Eltökélt, annyi szent. Még csak 16 éves, alig ismeri a sportágát, csupán másfél esztendeje öklözik, négy hivatalos meccs van a háta mögött, de már most tudja és hangoztatja is, hogy olimpiai bajnok szeretne lenni. Mindezt a közelmúltban lezajlott Harkány-kupán árulta el, amelyen bemutató mérkőzést vívott.

Joó Melitta megpróbálkozott már a súlyemeléssel, ott járt edzésre, aztán átpártolt az ökölvíváshoz. Eleinte a pécsi DOZSO SE színeit képviselte, most a PVSK sportolója, súlycsoportjában, 60 kilóban a junior országos bajnokságon harmadik helyet szerzett.

– Az ökölvívás mellett lovagolok is, versenyen is indultam már – meséli az ifjú hölgy, aki Sellyén, a mezőgazdasági szakiskolában tanul, állattenyésztő szakon. – Aranyosgadányban, ahol élünk, tizenhárom lovunk van, de akad tehén, borjú, birka és csibe is. A zsebpénzemen gyakran állatokat veszek, mert nagyon szeretem őket.
Azt mondja, hogy nem volt rossz súlyt emelni, sőt, élvezte a thai-bokszot is, most már azonban az ökölvívás az igazi szerelem, lehorgonyzott a sportág mellett. Tudja, hogy nagyon sokat kell még tennie azért, hogy jó öklöző legyen belőle, de ez a célja.

– Nagy kedvem van ehhez a sportághoz, amelyért ha kell, sokat vállalok. A tizenöt éves öcsém, Sándor pedig csak továbbra is thai-bokszozzon a DoZSO SE-ben – jegyzi meg.
Edzője a PVSK-ban Galambos Tibor, aki dicséri tanítványát.

– Három lánnyal foglalkozom a szakosztályban, közülük Melitta a legügyesebb. Szorgalmas, nem kell noszogatni az edzéseken. Ha továbbra is kitart a lendülete, és a jövőben is így szereti a sportágát, akkor jó ökölvívó lehet belőle. Ilyen hozzáállással és akaraterővel még sok dicsőséget szerezhet saját magának és a sportegyesületének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!