Sport

2012.08.15. 17:11

Németh Attilát két csapathoz is hívták a nyáron

Amikor az előző bajnokság végén kiderült, hogy a VarioAuto Pécsi KC férfi kézilabdacsapata Németh Attila irányításával bentmarad az élvonalban, azt hittük, a szakvezető még jó ideig ott lesz az együttes élén.

K. M. A. (Dunántúli Napló)

Aztán nem kis meglepetésre a lejárt szerződését nem hosszabbították meg, sőt, az utánpótlásban sem kapott munkát – mostanra tehát szinte teljesen kézilabda nélkül maradt a korábbi NB I-es gólkirály.

– Azért nem szakadtam el a kézilabdától, fogok járni szakedzőire, hogy a legmagasabb végzettségem is meglegyen – mondta Németh Attila, aki eszerint a későbbikben szeretne még edzősködni. – Persze, persze, de azért nem mindenáron!

S hogy hiányzik-e neki egy kézilabdacsapatnál zajló mindennapi munka? Naná! „Nekem a sport az életem, azon belül a kézilabda a fő sportág. Hogyne hiányozna a munka, az edzések, a légkör, az adrenalin emelkedése a meccsek során!”

A pécsi csapatnál végzett kiváló munkájára máshol is felfigyeltek, s a nyáron két ajánlatot is kapott a szakvezető. Megkeresték a kiskunhalasi élvonalbeli női együttestől, valamint a Mezőkövesd férfi csapatától is, ám végül egyik klubhoz sem írt alá.

– A kiskunhalasi vezetőknek Zsiga Gyula ajánlott engem, a mezőkövesdiek pedig emlékeztek rá, hogy kétszer is nyertünk ellenük idegenben. Végül egyikhez sem írtam alá, de nem maradok munka nélkül, hiszen a Pécsi Tudományegyetemen tanítok – mondta Németh Attila, aki edzések híján persze folyamatosan az olimpiát nézte. – Mivel most sokkal több időm volt, rengeteget néztem az olimpiát. De nemcsak a kézilabdát, hanem más sportágakat is, tollaslabdát, labdarúgást, kosárlabdát, vagy éppen teniszt. Maradva a kézilabdánál: ismét beigazolódott hogy a magyar férfi kézilabdázás világszínvonalú!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!