Sport

2012.08.02. 10:57

Pécs elveszíti olimpikonját, Biczó Bencét

Biczó Bence úszó és edzője, Sántics Béla is Debrecenbe költözik.

K. Mayer A. (Dunántúli Napló)

Ezt álmunkban sem gondoltuk volna! A pécsi úszóért, Biczó Bencéért szorított az egész város, a megye, sőt, az ország sportszerető közvéleménye is, s miközben örültünk, hogy a mi fiunk ott van Londonban és 9. helyen végzett 200 pillangón, kiderült, hogy Debrecenbe igazol. Kiváló edzőjével, Sántics Bélával együtt.

Amint az „nyomozásunk” során kiderült, a hír még nem lett volna publikus, ám kiszivárgott. Szerződéseket még nem írtak alá, ám információink szerint biztosra vehető, hogy Sántics Béla lesz a Debreceni Sportcentrum úszószakosztályának vezetője. Az pedig teljesen természetes, hogy viszi magával tanítványát, az ifjúsági olimpiai bajnok Biczót.

Bár a hír kétségtelenül fejbe vágja az embert, sajnos a döntés teljesen logikus és indokolt. Mi tartaná ugyanis Pécsett Sánticsot és Biczót, amikor nincs egy épkézláb uszoda, gyakran Pécsváradra kellett ingázniuk, hogy edzhessenek, és az anyagi feltételek is messze vannak az ideálistól?!
Sajnos ez lett a vége.

A pécsiek - eddigi - reménysége a londoni olimpián a 200 méteres pillangón Cseh Lászlónál ugyan jobb időt úszott, ám  1:55.36-tal éppen lecsúszott a döntőről, kilencedik lett. – Botrány, már megint a benyúláson múlott, nem jött ki jól a fal. Az első száz rendben volt, jó volt, az utolsó húsz méter viszont pocsék. Nem tudom, miért, erre kell választ találnom – nyilatkozta az MTI-nek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!