Sport

2012.08.15. 11:53

PMFC: a dobogó fizet a legjobban

Érdemes csipkedniük magukat a PMFC futballistáinak, az új szezonra ugyanis új prémiumrendszert vezettek be a klubnál. A legjobban akkor járnak a játékosok, ha a csapat az első háromban végez – a kilencedik pozíciónál rosszabb helyezéssel viszont nem sokra mennek.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Az előző szezonban a pocsék tavaszi szereplés kapcsán az is felvetődött, hogy a játékosok nincsenek kellően motiválva. Az alapfizetésükhöz képest ugyanis nem volt jelentős összeg a győzelmekért és döntetlenekért járó prémium, így sokan úgy vélték, néhány futballista ezért nem szaggatja úgy az istrángot, ahogy kellene.

Hogy így volt-e, nem fog kiderülni. A PMFC új vezetősége mindenesetre ezügyben is lépett: a 2012/2013-as szezonra új prémiumrendszert dolgozott ki. Három sávot alakítottak ki a helyezések alapján. A legmagasabb összeg akkor ütheti a játékosok markát egy-egy győzelemért, illetve döntetlenért, ha a csapat az első három hely valamelyikén tanyázik, a 4–6. hely már valamivel kevesebbet ér, a 7–9. pedig még rosszabbul fizet – ennél gyengébb szereplés esetén nem jár prémium.

– Mindig az összeg felét fizetjük ki az adott mérkőzések után, a többit a szezon végén kapják meg a játékosok – mondta Feleki Attila, a PMFC ügyvezető igazgatója. – Ha jól szerepel a csapat, a futballisták többet vihetnek haza, mint az elmúlt idényben.

Hiába faggattuk, a sportvezető pontos összegeket nem árult el. Annyit sikerült megtudnunk, hogy jó szereplés esetén egy közel egymillió forintot kereső labdarúgó meg tudja duplázni a pénzét. Nem rossz!

A PMFC jelenleg a hetedik helyen áll egy győzelemmel és két döntetlennel. Ha szombaton megveri a Debrecent, biztosan feljebb lép a tabellán – érdemes hajtani.

A vándormadárnak tűnő Harrie Gommans következő klubja a PMFC lehet

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Harrie Gommans robusztus, jó felépítésű támadó, legutóbb a holland Fortuna Sittardban futballozott (fotó: Löffler Péter)
[/caption]

Hétfőn késő este újabb próbajátékos érkezett a PMFC-hez. Harrie Gommanst könnyen ki lehetett szúrni a többiek közül, hiszen nem egy apró figura: a 29 éves holland csatár 190 centis. A robusztus, jó felépítésű támadó legutóbb a holland másodosztályú Fortuna Sittardban játszott, s 48 mérkőzésen 13 gólt szerzett. Korábban megfordult a belga Beverenben, Roeselaréban és Westerlóban, valamint hazájában a Rodában, a Vitesse-ben, a Maastrichtban és az Excelsiorban. Ez alapján nem egy helyben ülő típus...

– Láttunk róla videót, megnéztük az önéletrajzát, az előéletét, ezek alapján úgy gondoltuk, hasznunkra válhat – mondta Feleki Attila, a PMFC ügyvezető igazgatója. – De természetesen élőben is látni akartuk, mit tud, ezért kedden és szerdán nálunk edz, s a tréningek alapján Supka Attila eldöntheti, hogy szükség van-e rá.

A vezetőedző többször is jelezte, néhány játékosra még szüksége lenne – többek között csatárra, belső védőre, bal oldali védőre és középpályásra. Ennek fényében nem meglepő, hogy nem Gommans az egyetlen próbajátékos a csapatnál: az MTK elleni meccset már a Hungária körúton tekintette meg Mohamed Ali Gharzoul. A Franciaországban született 26 éves belső védő legutóbb az iráni Rah Ahan futballistája volt, korábban azonban játszott Európában: a Toulouse és a Sedan együttesét erősítette.

Végre újra a pályán!

Az MTK elleni bajnokin végre bemutatkozhatott a PMFC-ben Harsányi Zoltán – igaz, csak tíz percet kapott Supka Attilától.

– Hosszú ideig nem futballozhattam, talán ezért is tudtam most olyan gyorsan futni: sokat szeretnék kiadni magamból, mind gólokban, mind kilométerekben – mondta lapunknak a pécsi csatár.

– Nagyon jó érzés volt végre meccset játszani, még akkor is, ha az MTK pályáján nem volt éppen fergeteges a hangulat. De számomra nem ez volt a fontos, hanem az, hogy megfelelő teljesítményt nyújtsak. Azt majd az edző dönti el, hogy a továbbiakban mennyi időt tölthetek a pályán, én minden percet igyekszem megbecsülni, kihasználni.

Címkék#Pécs#pmfc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!