Sport

2012.08.31. 16:51

PMFC: szomorú vereség a Kecskeméttől

Kit verjen meg a PMFC-MATIAS labdarúgócsapata, ha nem egy olyan ellenfelet, amelyik öt forduló után is nyeretlenül áll a tabellán? A Kecskemét ilyen volt, péntek este óta azonban már van egy győzelme...

KMA (Dunántúli Napló), közvetítés: DG (bama.hu)

Nyerni kell! – mindenki így volt ezzel a pénteki délutáni bajnoki előtt. A PMFC utoljára az első fordulóban győzött, azóta csak három iksz jött össze, és becsúszott egy vereség.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Hiába magasodtak a Kecskemét fölé, bántóan kevés volt a mai produkció (fotó: Löffler Péter)
[/caption]

A Kecskemét ellen pedig becsúszott a második – óriási meglepetésre. Bár, a tizedik perc környékén a játék alapján már sejteni lehetett, hogy ez nagyon nehéz, nyögvenyelős meccs lesz, amelyen biztosan nem javítanak gólkülönbséget a piros-feketék. A vendégek ugyanis alaposan megszervezték a védekezésüket, pécsi támadások esetén gyakorlatilag mindenki bekkelt, egyedül Jorginho kevereghetett elöl. Maradt is rá úgy három–négy védő...

Az ellenfél taktikája azt eredményezte, hogy a pécsiek alig-alig tudtak helyzetbe kerülni. A legveszélyesebb hazai játékos Wittrédi Dávid volt, aki messziről is tüzelt becsülettel, voltak jó próbálkozásai, de a kecskeméti kapus, Borszéki mindent fogott. A többiek, így például Grumics, vagy éppen Okoronkwo, jobbára vergődtek a túlerő szorításában, nem is csodálkoztunk rajta, hogy a szünetben Supka Attila cserélt. Igaz, mint később kiderült, Bodnár László megsérült, ám Nagy Olivér behozatala egyértelmű jel volt: egy kreatív játékos pályára küldésével akart lendíteni csapata játékán a vezetőedző.

Nem igazán sikerült. Sem Nagy Olivér, sem a később beszálló Szatmári Loránd és Demjén Gábor nem tudott annyit hozzátenni, hogy a PMFC begyötörjön egy gólt. Egyre inkább az erőlködés jellemezte a pécsiek játékát, többen is egyénieskedtek – nyoma sem volt annak a látványos, gördülékeny futballnak, amit az utóbbi hetekben produkáltak. És ahogy ilyenkor lenni szokott, a végén jött a feketeleves: egy újabb gyermeteg hiba végén a Kecskemét lőtt egy gólt, amivel elvitte a három pontot.

A szurkolóknak persze nem tetszett a produkció – igazuk is volt. A PMFC kifejezetten gyenge teljesítményt nyújtott, Supka Attila cseréi sem jöttek be. A Kecskemét akarata érvényesült, a hazaiak nem tudtak fogást találni ellenfelükön. Még jó, hogy a helyszínen kevesen látták a mérkőzést (a mindössze ezerötszáz néző elég elgondolkodtató...), akik pedig tévében nézték, remélhetőleg idejében kapcsoltak – és elkapcsoltak.

PMFC-MATIAS–Kecskemét 0-1 (0-0)

Labdarúgó NB I., 6. forduló. Pécs, Újmecsekalja, 1500 néző. V.: Iványi Z. 8. PMFC-MATIAS: Dibusz 5 – Fodor 6, Csausics 5, Krejci 5, Horváth A. 5 – Akassou 5 (Demjén –, 80.) – Bodnár 5 (Nagy O., a szünetben), Wittrédi 6, Uzoma 5 – Grumics 5 (Szatmári –, 73.), Okoronkwo 5. Vezetőedző: Supka Attila. Kecskemét: Borszéki 7 – Vaskó 6, Balogh B. 6, Varga R. 6 – Koszó 5, Patvaros 5 (Sós –, 62.), Szavics 6, Forró 5 – Jorginho 6 (Salami –, 93.), Pekár 5 (Balázs Zs. –, 77.), Litsingi 5. Vezetőedző: Török László.

Sárga lap: Okoronkwo (62.), ill. Pekár (32.), Patvaros (38.), Vaskó (70.), Jorginho (71.).

Supka Attila: Hiába dolgoztunk ki helyzeteket, nem tudtunk gólt rúgni. A gólt sem értettem, három az egyes szituációban kaptunk, ezt le kellett volna védekeznünk. Bízom benne tudunk még erősetni, mert kevesen vagyunk. Minőségben előre játékban kell ember, mert a játékunk nem volt hatékony. Remélem ebben a két hétben össze tudjuk rakni a csapatot. Ma a célfutball nyert valóban, ahogy kollégám is mondta.

A mérkőzést élőben közvetítettük:

Vége

82. perc: Balázs Zsolt góljával vezet a Kecskemét. Betört Krejci mellett, és egyedül oldotta meg az akciót a frissen beállt játékos. 0-1

79. perc: PMFC-MATIAS cserélt: AKASSOU helyére DEMJÉN állt be. Azonnal lőhetett Demjén, de mellé.

73. perc: Grumics helyett Szatmári folytatja.

69. perc: Akassou lövése súrolta a kapufát. 16-ról tekerte rá. Közel járt a Pécs a gólszerzéshez.

53. perc: Nagy Oli balról Okoronkwo elé adott, óriási helyzet. Majd még egy kapusbravúr a szöglet után. Krejci bombázott. Csak nem akar kinyílni a pécsi gólcsap.

49. perc: Jó helyről járt pécsi szabadrúgás. A pécsiek azonban túlkombinálták a helyzetet és nem alakult ki veszély a KTE kapuja előtt.

46. perc: Bodnár helyett Nagy Olivér állt be a szünetbe.

Vége az első félidőnek

43. perc: Jorginho Da Silva tűzte rá a szabadrúgást 35 méterről. Dibusz magabiztosan fogta a játékszert.

39. perc: Újabb pécsi dirr-durr a vendég kapu előtt. Krejci lövésébe vetődtek be.

36. perc: A Kecskemét nem flancol: beálltak védekezni 10 emberrel.

33. perc: Wittrédi nagy lövése, pattogó löket volt, Borszéki bravúrral védett.

30. perc: Egy kis pécsi tüzijáték. Bodnár rohant el a jobb szélen, középreadott, aztán néhány jól irányzott tüzelés után felszabadult a kecskeméti kapu.

17. perc: Veszélyes szituáció a másik oldalon is. Da Silva egy lecsorgó lövésbe tette bele a lábát, a labda nem sokkal a kapufa mellett döcögött ki az alapvonalon.

14. perc: Grumics fejelt kapura, ez legalább szép mozdulat volt, az asszisztot Okoronkwo adta. Az ellenfél szurkolótábora két főből áll. Lelkesek.

9. perc: Wittrédi lövése az első, ami a kapu fele ment. A mérkőzés színvonalával egyenértékű löket volt.

5. perc: Mezőnyjáték folyik, tili-toli. 2000 ember figyeli a helyszínen.

Közvetítésünk forrása a Sport1 élő közvetítése és a PMFC.hu.

PMFC-Matias: Dibusz - Fodor, Krejci, Causic, Horváth A. - Uzoma, Akassou, Wittrédi, Bodnár - Okoronkwo, Grumic

Pad: Sánta (k), Demjén, Eröss, Lantos, Nagy D., Nagy O., Szatmári

Vezetőedző:
Supka Attila

KTE-Ph. Mecano: Borszéki - Koszó, Balogh, Vaskó, Forró - Litsingi, Pekár, Varga, Savic, Patvaros - Jorginho

Pad: Verebélyi (k), Sós, Bertus, Tölgyesi, Salami, Balázs, Tarabai

Vezetőedző:
Török László

Címkék#Pécs#pmfc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!