Sport

2012.08.16. 16:36

Tanulni – két méter felett

Fiatal centerrel erősítette meg keretét a PVSK-Pannonpower férfikosárcsapata. A 206 centiméter magas Bödör Bencével az egyik edzés után beszélgettünk.

Fülöp Zoltán (Dunántúli Napló)

Az előző szezonban, Zalaegerszegen átlagban 9,4 percet játszott, 1,9 pontot dobott, és ugyanennyi lepattanót szedett. Hát...

– Igen, én is tudom, hogy ezek önmagukban nem túl biztatóak, de hát azért mégiscsak láthattak bennem fantáziát a pécsiek, ha megkerestek. Amúgy meg csak húszéves vagyok, szóval még abszolút tanulóképes. Bár kosaras berkekben azt szokták mondani, két méter felett lassabban tanul az ember... De ez persze csak vicc.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Bödör Bence négyes és ötös poszton is bevethető kosárlabdázó
[/caption]

– Ha már a tanulás szóba került: jól tudjuk, hogy szeptembertől a Pécsi Tudományegyetem hallgatója lesz?

– Igen, földrajz szakon, egészen konkrétan. Ráadásul nappali képzésben szeretnék tanulni, igaz, egyéni tanrenddel. Egy „veszteséggel” már most számolok: a gólyatábor biztosan kimarad, hiszen már elkezdődtek az edzéseink. De azt hiszem, egy-egy tréning is van annyira megterhelő, mint egy erősebb buli. Legalábbis én eléggé elfáradok a végére, alig tudok hazamenni. Mondjuk, az is igaz, hogy még nem ismerem annyira a várost, most tanulom a buszútvonalakat, szóval nem biztos, hogy a legrövidebbet választom.

– Nem titok, hogy az utánpótláscsapatban is számolnak Önnel. Ahol az edzője Czigler László lesz. Egy korábbi center.

– Ha arra céloz, hogy emiatt villantanom kell, akkor azt mondom: pontosan tudom én azt. Vicces, de Czigler László az előző idényben még a csapattársam volt, hiszen mindketten kosaraztunk Nagykanizsán. Nem is kell mondanom talán, hogy hihetetlen rutinnal rendelkezik, a tudása megkérdőjelezhetetlen. S az sem titok, hogy idén valószínűleg egy roppant erős utánpótláscsapat lesz Pécsett, amelynek nem is titkolt célja a bajnoki cím.

– S mi a helyzet a felnőttekkel?

– Az még alakul, de nyilvánvalóan az elsődleges cél a legjobb nyolcba jutás. Én úgy látom, erre minden esély meg is van.

– Saját szerepét hogyan látja?

– Egyelőre négyen vagyunk magasposzton, Anthony Dill, Tóth Norbert, Lepsényi Ádám és én. Hogy ki játszik négyest és ki ötöst, az majd kiderül, de abban szinte száz százalékig biztos vagyok, hogy több lehetőséget kapok majd, mint tavaly Zalaegerszegen. És akkor már csak az a dolgom, hogy éljek is vele.

Bár sokáig kérdéses volt a jövője, mostanra eldőlt, hogy Csabay Ádám marad a PVSK kötelékében

BÁR A bajnokság kezdetéig még bőven van idő (a szezon október elején kezdődik), a pécsi férfikosárcsapat nyilvánvalóan nem szeretne abba a helyzetbe kerülni, mint tavaly – nevezetesen, hogy mire a teljes keret összeáll, már le is pörgött két-három forduló. Ahogy arról már beszámoltunk, két légóshely már elkelt: az irányító Brad Loesing és a center Anthony Dill szeptemberben csatlakozik a gárdához. A harmadik kosarast még keresik – Csirke Ferenc vezetőedző elmondása szerint azonban már szűkült a kör, azaz hamarosan megszületik a döntés.

A MAGYAROK frontján két friss változásról számolhatunk be: egyrészt eldőlt, hogy Ignácz Dávid nem lesz pécsi a következő szezonban (úgy tudjuk, a fiatal kosaras Németországban dolgozik majd), másrészt aláírta szerződését Csabay Ádám, aki már az előző idényben is a PVSK-ban pattogtatott.

– ÖRÜLÖK, hogy végül sikerült a megegyezés – mondta el lapunknak Csabay Ádám. – Az előző szezonban is jól éreztem magam Pécsett, s amikor lehetőséget kaptam, igyekeztem is élni vele. Nem tudom, mennyit játszom majd ősztől, de megnyugtató, hogy a vezetőedző számol velem. Bár legutóbb inkább irányítócsere voltam, most, ha jól sejtem, kettes poszton fogok majd kosarazni, ami egyáltalán nem baj, ott is feltalálom magam. Szerdán érkezem vissza Pécsre, az első edzésem csütörtökön lesz. Túl sok mindenkinek biztosan nem kell majd bemutatkoznom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!