Sport

2012.11.24. 22:13

A PEAC-Pécs a veretlen éllovassal, a Sopronnal csatázik

Vasárnap kiderül, hol tart az építkezésben, mennyit fejlődött a szezon kezdete óta a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata. Zseljko Djokics együttese nagy feladat előtt áll, az éllovas Sopront fogadja.

K. Mayer András(Dunántúli Napló)

Ezen a mérkőzésen meg kell mutatniuk a pécsi kosarasoknak, hogy van bennük spiritusz! A feladat persze nagyon nehéz lesz, hiszen a tíz bajnokijából tízet nyerő, tehát hibátlan Sopron érkezik hozzájuk, amely idén is az Euroligában edződik, s az alapszakaszban egyszer már elverte Zseljko Djokics együttesét: 59-43 lett a vége.

Bár most a pécsiek lesznek a pályaválasztók, az esélyeken mindez nem sokat változtat. A vendégek kiváló játékosokkal érkeznek, köztük akadnak magyar válogatottak (Fegyverneky Zsófia, Zsovár Orsolya), valamint remek légiósok (Milovanovics, Teilane, Johnson), akik ha mind jó napot fognak ki, szinte biztos, hogy győznek. Ugyanakkor nyugodtan hozzátehetjük, a hónapok óta tartó kemény munkának köszönhetően úgy érezzük, Fűrészék eljutottak arra a szintre, hogy megszorongassák a Sopront – vagy akár meg is verjék.

– Továbbra is a Sopron a mérkőzés esélyese, elsősorban a játékosállománya miatt: erős a keret, jóval tapasztaltabb kosarasok alkotják – mondta lapunknak Fűrész Diána. – De a soproni meccsünk óta mi is nagyon sokat léptünk előre, úgyhogy szerintem azért van esélyünk, nem is kicsi. Ahhoz biztosan elég erősek vagyunk már, hogy pariban legyünk a vendégekkel, jó meccset játsszunk velük, és szoros végjátékra kényszerítsük őket. Fontos lesz, hogy ki tudjuk kapcsolni a Fegyverneky–Milovanovics–Johnson tengelyt, nem szabad engedni, hogy ők sok pontot szerezzenek. Emellett persze nagyon tudatosan kell támadnunk, ki kell használnunk a gyenge pontjaikat a védekezésükben.

Ahhoz, hogy a pécsiek megvalósíthassák terveiket, s esetleg legyőzzék az eddig veretlen Sopront, természetesen szükség lesz a szurkolókra is. Jó lenne, ha a hangulat legalább megközelítené a régi nagy Pécs–Sopron-meccsekét.

– Persze, jó lenne, ha sokan szurkolnának nekünk, korábban is azért tudtuk megnyerni az ilyen mérkőzéseket, mert pluszenergiát kaptunk a lelátóról – mondta Zseljko Djokics. – De emellett azt szeretném, ha azok is kijönnének, akik esetleg eddig ilyen-olyan okok miatt hezitáltak, hogy melyik klubnak szorítsanak. Azt javaslom, jöjjenek el, és egyszerűen élvezzék a kosárlabdát, mert a Sopron elleni meccsek mindig élményt jelentenek! Remélem, meglesz bennünk a kellő kurázsi ahhoz, hogy jó mérkőzést játsszunk, és esetleg legyőzzük a listavezetőt.

Fegyverneky szerint ők a mérkőzés esélyesei

HA VALAKI nagyon jól ismeri a pécsi csapatot a soproni játékosok közül, akkor az Fegyverneky Zsófia. A válogatott kosaras számtalan sikernek volt részese pécsi színekben, s bár Zseljko Djokics új együttest épít, erre a csatára úgy készül, mint egy igazi rangadóra.

– BIZONY úgy készülünk, hogy ez rangadó lesz! – mondta lapunknak Fegyverneky Zsófia. – A Pécs most is nagyon szervezett csapat, van három légiósa, szóval nem vehetjük, nem is vesszük félvállról a mérkőzést.

Nekünk az alapszakasz-elsőség szempontjából egyébként is fontos ez a meccs.

BÁR FEGYVERNEKY távozása óta majdnem teljesen kicserélődött a pécsi keret, azért barátnők most is akadnak a Mecsekalján: „Fűrész Diával barátnők vagyunk, tartjuk a kapcsolatot, és Horváth Lillával is sokszor beszélünk.”

ÉS HOGY ki a vasárnapi mérkőzés esélyese? Barátság ide vagy oda, Fegyverneky így válaszolt: „Nekünk úgy kell odamenni, hogy mi vagyunk az esélyesek, és ezt a meccset meg akarjuk nyerni!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!