Sport

2012.11.20. 19:44

Adria-liga: fölényesen nyert a PEAC

Csak 41 pontot engedett dobni az ellenfelének és könnyű győzelmet aratott a PEAC-Pécs a női kosárlabda Adria Ligában.

Horváth L. (Dunántúli Napló)

A PEAC-Pécsnek könnyű dolga volt a szerbekkel. A pécsiekénél még fiatalabb vendégcsapat kerete egy-egy 17, illetve 27 évesből állt, a többi e kettő között volt, két kivétellel általános- és középiskolások. Lelkesek voltak, de semmi több, amit az is bizonyít, hogy mennyire kevés pontot szereztek.

A PEAC-Pécsben a legelején Hutlassa két triplája megadta az alaphangot, a többi könnyed ujjgyakorlat volt. Bár a házigazda együttes a harmadik negyedre visszaesett, de attól még nem kellett tartani, hogy nagyon felzárkózik az ellenfél. Főleg azok után, hogy a mezőnyből mindössze 32 százalékos pontossággal dobott a Vrsac. Szamosi nagyot játszott a PEAC-Pécsben, a mezőny legeredményesebbjének bizonyult, de Baarbour is kitett magáért. A többiek átlagosat nyújtottak. Kedden este neki az is elég volt a közönség tapsához.

A vége 31 pont különbségű hazai győzelem lett, a nyolcadik a PEAC-Pécs részéről az Adria Kupában. (Mellé még két vereség csúszott be.).

Ezzel befejeződött az első kör az Adria Ligában, a nemzetközi porondon a pécsiek számára a következő mérkőzés december elsején lesz, amikor a Vozsdovac jön Pécsre.

PEAC-Pécs–Vrsac (szerb) 72-41 (22-12, 22-9, 12-11, 16-9)

Női kosárlabda Adria Liga, 10. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 200 néző. V.: Holjevac, Katic, Tresoglavic (horvátok). PEAC-Pécs: Fürész 3/3, BARBOUR 14, Hutlassa 8/6, Horváth L. 5, Jaeschke 6. Csere: SZAMOSI 19, Czirják 5, Dusanics 5/3, Csutorás, Czukor 4, Balla 3/3. Edző: Zseljko Djokics. ZKK Vrsac: Mrsics, Jaksics 6, Radics 8, Milosev 4, Marjanovics 1. Csere: JANKOVICS 14/6, Minics, Pavics 2, Csorda, Kerkez 5, Repac 1, Dobricsinac. Edző: Miroszlav Popov..
Az eredmény alakulása.  7. perc: 14-4, 19. perc: 42-16, 29. perc: 56-31, 39. perc: 72-41.

Zdeljko Djokics: – Olyan érzésem van, hogy ebben az idényben, ebben a csarnokban lesznek még sok néző előtt megvívandó nagy csaták.

Miroszlav Popov: – Nagyon fiatal és rutintalan a csapataink. Számunkra nem az volt a kérdés, hogy ki lesz a győztes, hanem az, hogy mennyivel kapunk ki. Azt reméltük, hogy minél kevesebbel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!