Sport

2012.12.07. 12:21

Meglepetés: Matyi Dezső szerint Supka mégis marad a PMFC-nél

Supka marad a vezetőedző 2015-ig. A tulajdonos bejelentésére a tréner maga is megdöbbent.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Kétségtelenül jól szórakoztunk – köszönjük Matyi Dezsőnek!

A pénteki fél tizenkettőkor kezdődő sajtótájékoztatón valami hasonlóra számítottunk. Hiszen miért kellene ott lennie annak a vezetőedzőnek, Supka Attilának, akivel a közös munkát már befejezték, s miért botlottunk bele rögtön a klubház bejáratánál egy pécsi ügyvédbe, ha nem azért, mert valami meglepő, furcsa dolgot kívánnak bejelenteni. A történet végül annyira meglepőre sikeredett, hogy még Supka Attila szeme is elkerekedett tőle – ő sem tudta, mit kíván közzétenni a tulaj.

A pénteki sajtótájékoztató teljes hanganyaga:

Nos, átugorva az első néhány perces „bemelegítést”, a pénteki összejövetel legváratlanabb bejelentése az volt, hogy: „Supka Attila 2015. június 30-ig élő szerződéssel rendelkezik a klubnál, eddig lesz ő a PMFC vezetőedzője. Szerkezeti átalakítást hajtunk majd végre, ugyanis amellett, hogy a vezetőedző mandátumát megtartjuk a fizetéssel és a jogkörökkel együtt, új posztot írunk ki. Szakmai igazgatót fogunk keresni, aki a mindenkori vezetőedző szakmai munkáját segíti, felügyeli, aki tanácsaival előmozdítja a sikeres taktika kialakítását” – fogalmazott Matyi Dezső.

A bejelentést követően sokak szeme elkerekedett, a láthatóan erre még Supka Attila sem volt felkészülve. S hogy miről is van szó tulajdonképpen? Arról, hogy bár Matyi Dezső és a vezetőedző valóban megegyezett arról, hogy nem kívánják folytatni a nyáron megkezdett közös munkát, a szerződés egyik fontos pontjával kapcsolatban nem tudtak dűlőre jutni. Ez pedig arról szól, hogy a vezetőedzőnek hathavi fizetés járna, ha megválnak tőle, amit ő egyben szeretne megkapni, míg a tulajdonos havonta szeretné utalni. Matyi Dezső nyilván megunta a huzavonát, s ezek után meglepő lépésre szánta el magát: megtartja a vezetőedzőjét.

Supka Attila érthetően meglepetten reagált a történtekre: „Amit a tulajdonos elmondott, az számomra érthetetlen! Nem is tudom, miért vagyok én itt?! Van egy papírom, amelyben felmentettek a munkavégzés alól.”

Vagyis: ebben a faramuci helyzetben még az is kérdéses egyáltalán, hogy a maradásra kárhoztatott vezetőedző még a PMFC vezetőedzője-e?! Jó munkát kívánunk az ügyvédeknek!

S hogy miért jutott el idáig Matyi Dezső, s miért mérgesedett el ennyire a viszony közte és Supka Attila között? Akit pedig nyáron abban a hitben szerződtetett, hogy ő lesz a tökéletes megoldás csapata számára: „Olyan voltam, mint egy vőlegény, aki meglátja a menyasszonyt: vak. Ugyanakkor a mai napig fenntartom, hogy Supka Attila egy intelligens ember.”

Amikor Matyi Dezsőnek megjegyeztük, hogy a látottak alapján úgy tűnik, a „szerelemnek” sajnos annyi, így válaszolt: „Ez a világ ilyen. Csalódásokkal teli.”

Miután az utóbbi időszakban olyan pletykák is szárnyra kaptak, miszerint a tulajdonos olykor-olykor beleszólt a szakmai munkába, a csapat összeállításába, megkérdeztük Supka Attilát, hogy így volt-e. Rövid választ kaptunk: „Nem!”

A sajtótájékoztatóba belefért némi verbális adok-kapok is, amely során Supka Attila jelezte, méltatlannak érzi ezt az egész szituációt. Kétségtelen, az ilyen helyzeteket nem így szokták rendezni. Az is igaz, hogy egy kétszeres magyar bajnok edzőhöz talán nem méltó hozzáállás, hogy egy kétségkívül sikertelen félév után még azon vitatkozik a tulajjal (akitől nem kevés pénzt kapott már eddig is), hogy azt a hathavi járandóságát, amelyért ugyebár még meg sem dolgozott, egyben, vagy havi bontásban kapja-e meg.

Hogy mi lesz a folytatás? Mérget nem mernénk venni rá (ezek után?!), de úgy gondoljuk, mielőtt szakmai igazgató kerülne a klubhoz, így vagy úgy rendezik a felek a vitás kérdéseket. Mégis: milyen, magára valamit is adó szakember adná a nevét ehhez a komédiához?!

Koemanról pletykálnak


Matyi Dezső szinte még ki sem mondta, hogy szakmai igazgatót keresnek a klubhoz, már megkezdődtek a találgatások arról, vajon ki lehet a befutó. Ezúttal nem mernénk arra fogadni, hogy magyar lesz a szakember: állítólag szó van Erwin Koeman szerepvállalásáról. A korábbi holland válogatott labdarúgó, aki irányította a magyar nemzeti tizenegyet, jelenleg hazája élvonalában, az RKC Waalwijk együttesénél dolgozik. Sisa Tibor távozása után Diósgyőrben is felmerült a neve.

A szerdai, 2-0-ás pécsi győzelemmel zárult Paks elleni Ligakupa-mérkőzésen már szakmai stáb irányította a csapatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!