Sport

2013.02.07. 19:53

Férfi kosárlabda MK - Hat ponttal verte meg a Kecskemétet a pécsi csapat

Ahogy az várható volt, kemény meccset játszott a PVSK-Pannonpower a Kecskeméttel a Magyar Kupa negyeddöntőjében.

Fülöp Zoltán (Dunántúli Napló)

Ha egészen őszinték akarunk lenni, akkor – a szurkolók reálisan gondolkodó részével együtt – nem bíztunk abban, hogy bedarálja a Kecskemétét a pécsi férfi kosárcsapat. Sztojan Ivkovics csapata ugyanis bár csak a másodosztályban vitézkedik, valójában abszolút élvonalbeli a kerete: hogy mást ne mondjunk, ott játszik a válogatott Wittmann Krisztián. Akinek nem ismeretlen a pécsi gyűrű, tudjuk jól: éveken keresztül erősítette ugyanis a PVSK-t. Az ő szeme azonban nem könnyesedett el az emlékidézéstől, gyakorlatilag az első perctől az utolsóig ő vitte a hátán az alföldi gárdát.

Mert bizony azt valakinek vinnie kellett. A Kecskemét ugyanis egyáltalán nem tűnt verhetetlen ellenfélnek: sok támadást kihagytak, néha teljesen kiszorított helyzetből emelték rá, nem egyszer a támadóidejük is lejárt. Apró problémát az jelentett, hogy mindeközben a pécsiek keze is, fogalmazzunk nagyon finoman, megremegett. Ha nem akarunk ennyire finomkodni, akkor azt is mondhatjuk: ennyi elbénázott akciót már régen láttunk. Márhogy az első félidőben – a másodikban ugyanis magára talált a hazai gárda. Megrázta magát Alex Legion, felszívta magát Tóth Norbert, embereseket zsákolgatott Todd Hendley, szóval úgy festett, meglehet a nagy különbségű győzelem is. De nem lett meg, s ezért elsősorban az iránytójáték teljes hiánya okolható. Brad Loesing borzasztóan rosszul játszott, a dobásai sokszor célt tévesztettek, s háromszor a labdát is eladta. Cseréje, Halász Ákos mentségére szóljon, hogy szemlátomást még nem teljes értékű kosaras, félti a vállát az ütközéseknél, s gyorsaságát sem nyerte még vissza sérülése után.

Hogy a baranyaiak így is nyerni tudtak, az minden dicséretet megérdemel. A győzelemnek tudunk örülni – de szó sincs arról, hogy biztosak lehetnénk abban, hogy ott lesz a PVSK a Final Fourban. A továbbjutás még nem dőlt el, jövő kedden, a visszavágón, Kecskeméten ennél valószínűleg sokkal több kell. De megnyugtatunk mindenkit: ebben a csapatban ennél sokkal több is van.

PVSK-Pannonpower – Kecskemét 69-63 (14-17, 15-10, 19-20, 21-16)
Kosárlabda férfi Magyar Kupa, negyeddöntő, Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok. 1500 néző
V.: Cziffra, Frányó, Gorka.
PVSK: Loesing 6, Kovács P. 6/3, LEGION 22/6, TÓTH N. 17, HENDLEY 14/3. Cs.: Nagy K. 2, Bödör, Bíró O., Halász 2. Vezetőedző: Csirke Ferenc.
Kecskemét: WITTMANN 21/12, Mészáros 5/3, DJERASZIMOVICS 18, Dénes 5/3, Bencze 6. Cs.: Hegedűs 6/3, Pongó Martin 1, Gruda, Pongó Máté 1.  Vezetőedző: Sztojan Ivkovics.
Kipontozódott: Loesing (37.p.) ill. Hegedűs (40.p.)

Mint a régi szép időkben: Krisztián, védekezz!

VOLT ABBAN valami nagyon bájos, hogy a Kecskemét kezdőötösében három olyan kosaras is helyet kapott, akik a PVSK eddigi legnagyobb sikerének, a Magyar Kupa-győzelemnek a letéteményesei voltak.

IRÁNYÍTÓPOSZTON AZ egykori közönségkedvenc, Wittmann Krisztián szerepelt, az alacsonybedobó Dénes Gábor volt, centerként pedig Bencze Zoltán küzdött. Ha egy pillanatra becsuktuk volna a szemünket, s csak a kispadról érkező vezényszavakra hagyatkozunk, könnyen úgy érezhettük volna magunkat, mint azokban a régi, szép időkben – a tréner, Sztojan Ivkovics ugyanis pontosan úgy beszélt a kosarasaival, mint egykoron. Zengett a „Gábor! Vedd át!” , dörgött a „Krisztián, védekezz!”.

A KECSKEMÉTI tréner egyébként szemlátomást nagyon jól érzi magát Pécsett: a szünetet sem csak arra használta, hogy taktikai tanácsokat adjon csapatának – a harmadik negyed előtt ugyanis kedélyesen trécselt a VIP-büfében a helyi sportvezetőkkel, politikusokkal.

Nyert az Autópark is

A MÉRKŐZÉS előtt játszották az Autópark PVSK – Győr II. női NB I. B-s találkozót. Ezen a pécsi csapat magabiztos győzelmet aratott: 91-65-re lépték le a vendégeket, ráadásul már a szünetben tizenöt ponttal vezettek a baranyaiak.

– EGYRE jobb formában vagyunk, ezen az estén megszereztük negyedik győzelmünket a bajnokságban. Annak külön örülök, hogy öt játékosom is tíz pont felett zárt a találkozón – nyilatkozta a mérkőzés után Debreceni Eszter, a pécsi csapat edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!