Sport

2013.06.12. 17:45

Horváth Zsolt távozik a PMFC-től

Érezni lehetett, hogy ez lesz a vége. Horváth Zsolt tavalyelőtt ősszel még brillírozott az élvonalban a PMFC színeiben, ám később Supka Attilánál és Márton Gábornál sem nagyon került pályára. Jövő héten eldől, hol folytatja.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

– Vége a pécsi pályafutásának?

– Vége – válaszolta tömören Horváth Zsolt. – Nem tárgyaltunk a maradásomról, a klub nem tett ajánlatot, és én sem kerestem a folytatás lehetőségét.

– Pedig a tavalyelőtt ősszel az NB I.-ben nyújtott teljesítménye alapján úgy gondoltam, még évekig a PMFC-t fogja erősíteni, mert értéke lehet ennek a csapatnak.

– Nekem is voltak, lehettek ilyen gondolataim. De úgy néz ki, ezek fals gondolatok voltak. Eljött az időm vége a klubnál.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Horváth Zsoltnak voltak jó mérkőzései, periódusai a PMFC-nél, de a következő szezonban már máshol játszik
[/caption]

– Elég nyugodtan fogja fel. Tüske, csalódottság?

– Nincs tüske. Inkább csak, inkább csak... Nincs bennem tüske, nincs csalódottság, úgy hozta a sors, hogy el kell mennem a szülővárosomból.

– Egy profi futballistának ilyen a sorsa.

– Így van.

– Mit gondol, az utolsó másfél éve miért ment gyakorlatilag a „levesbe”?

– Jó kérdés! Tavaly nyáron más NB I.-es klubok érdeklődtek irántam, el tudtam volna menni máshova, de a PMFC nem akart elengedni, mert az előző szezonban alapembernek számítottam. Aztán a nyáron új edző jött, és én kikerültem a keretből. Ráadásul volt egy makacs sérülésem is, amit tavaly tavasszal a ligaválogatottnál szedtem össze. Idén tavaszra felépültem, a felkészülés alatt jól is ment a játék, de aztán fokozatosan kiestem a pixisből.

– Érezte, hogy ennek itt a vége?

– Március, április környékén már láttam, hogy nem számolnak velem, s ekkor megfogalmazódott bennem, hogy ideje továbbállnom. Ami nem megy, azt nem kell erőltetni.

– Huszonévesen nem lehetett könnyű feldolgozni a sok csalódást.

– Sok pozitív emlékem van, de tényleg sok a negatív is. Ezeket nem könnyű benyelni. A futball az életem, ezért sokkal nehezebb itt megélni az ilyen helyzeteket, mint az élet más területein.

– Merre tart?

– Van néhány NB I.-es klub, amely szeretne a soraiban tudni, és ennek én nagyon örülök. Eszerint ugyanis korábban csináltam valami olyasmit, amit még mindig nem felejtettek el. A jövő héten eldől, hogy hol folytatom.

– Fáj a szíve?

– Nem mondanám. Inkább várakozással vagyok teli.

Három idegenlégióstól is megválik a PMFC: Akassou, Krejci és Csausics is mehet

A PMFC-MATIAS tavaly ősszel és idén tavasszal nyújtott teljesítménye alapján mindenki biztos volt abban, hogy a nyáron megint nagy lesz a játékosmozgás a piros-feketéknél. Ami persze nem feltétlenül optimális helyzet, hiszen jó lenne végre eljutni odáig, hogy egy–egy bajnoki szünetben legfeljebb csak két-három távozó/érkező legyen, de látva néhány játékos hozzáállását és produkcióját, nem csodálkozunk azon, hogy nem számítanak rájuk.

A klub ügyvezető igazgatója, Feleki Attila lapunknak elmondta, eddig négy futballista ügyében született döntés. Eszerint nem marad a PMFC-nél Jean-Baptiste Akassou, Jiri Krejci, Andrej Csausics és Horváth Zsolt sem, Solomon Okoronkwo helyzete pedig nem változott, mehet, ha talál magának csapatot. Kérdéses, hogy mi lesz Szatmári Lóránddal, aki nem most futotta élete szezonját. A középpályást állítólag szívesen látná az MTK, s a hírek szerint a pécsiek Ladányi Tibort kérnék érte cserébe – ez a megoldás azonban nem tetszik a kék-fehéreknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!