Sport

2013.08.09. 19:36

Bagoly Árpád híres arról, hogy hangosan biztatja csapatát

Már messziről tudni lehet, hogy egy meccsen az egyik csapatnak ő az edzője. Bagoly Árpád (56) mindig nagy hangerővel biztatja játékosait, valószínűleg egy kiabálós versenyen is megállná a helyét. A főállású postás azért az eredményeire is büszke lehet, a Bóllyal például veretlenül nyert bajnokságot a megye I.-ben.

Horváth L.

A baranyai labdarúgóedzők között különleges figura. Sokan elsősorban nem is azt emlegetik vele kapcsolatban, hogy a Bóllyal a megyei I.-ben úgy nyert veretlenül felnőttbajnokságot, hogy 27-szer győztek, és három döntetlenjük volt, hanem hogy mennyire együtt él a játékkal, és milyen hangerővel képes biztatni a csapatát.

– Nem jó, hogy hihetetlen orgánumom van, és a hangom messzire hallatszik a partvonal mellől. De mit ér az olyan edző, aki csak motyog, és az utasítása nem ér el az érintettekhez? Japánban van kiabálóverseny, talán azon kellene indulnom – jegyzi meg tréfásan.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Bagoly Árpád híres arról, hogy hangosan biztatja csapatát
[/caption]

Az UEFA A-licenccel rendelkező Bagoly Árpád futballistaként a PBTC-nél, Veszprémben, Bonyhádon, Bólyban, Siklóson és a Pécsi Postásnál tűnt fel, ezek közül edzőként a PMFC-nél, Bólyban, Mohácson és Szászváron fordult meg, most ismét Bólyban ténykedik. Ott, ahonnan egyszer már évekkel ezelőtt elküldték.

– Most Bólyban visszakerült a régi vezetés, Kukucska Já­nosékkal már korábban is dolgoztam együtt – meséli. – Rend volt, jöttek az eredmények, a személyük pedig garancia nekem. Többen azt mondták, hogy nem lesz majd játékosom, de az első edzésen már tizenhárman voltak, és mára tizenkilencen lettek.
Ugyan elsősorban utánpótlásedzőnek tartja magát (a fiatalokkal voltak is országos sikerei), 12 évig irányította őket, de a felnőttekkel való foglalkozást is kedveli.

– Gyerekekkel egészen más dolgozni, mindig is szerettem őket, jól ki tudtunk jönni egymással. Most is bátran be merek tenni közülük bárkit a felnőttcsapatba, ha már megérett rá. Csalódott voltam, amikor a PMFC-utánpótlásnál nem tartottak rám igényt, ám már túltettem magam rajta. Munkamániás edző vagyok, ezt Bólyban újfent bebizonyítom.

Felnőtt lánya már férjnél van, Németországban orvos, egykori futballista fia pedig Angliában dolgozik. Van egy 14 hónapos unokája, Levente. Bagoly Árpád alighanem akkor lenne a legboldogabb, ha a német földön élő kis Leviből jó futballistát tudna faragni.

Címkék#Pécs#pmfc
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!